Συνάντηση ΣΕΒ - Λ. Κατσέλη

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 17:12
EUROKINISSI /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Τη συνεργασία με τον ΣΕΒ για τη στήριξη της απασχόλησης σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ζήτησε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία του Συνδέσμου.

«Οι επιχειρήσεις και το κράτος είναι μαζί για να προσφέρουν στην κοινωνία, στο δημόσιο συμφέρον, να στηρίξουν την επιχείρηση και τους εργαζόμενους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία», δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Κατσέλη.

Όπως είπε, με τον πρόεδρο του ΣΕΒ συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας των δύο πλευρών για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής, τη στήριξη κυρίως της απασχόλησης μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα και του ΟΑΕΔ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η κα Κατσέλη είπε ότι «το θέμα των συλλογικών ρυθμίσεων είναι κάτι το οποίο απασχολεί όλους μας. Θέλουμε, βεβαίως, να δώσουμε κάποια μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά με τρόπο που να μην καταπατώνται τα εργασιακά δικαιώματα». «Όπως έχω πει», πρόσθεσε η κα Κατσέλη, «θα υπάρξει Υπουργική Απόφαση μέσα στις επόμενες μέρες για όλα τα θέματα που άπτονται του μνημονίου».

Αναφορικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον ΟΜΕΔ, η Υπουργός σημείωσε ότι «είναι έτοιμο, το στέλνουμε σήμερα στους κοινωνικούς εταίρους για τις παρατηρήσεις τους, όπως επίσης και στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα