Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΥΠΕΣ λειτουργεί ως «παραμάγαζο» της Νέας Δημοκρατίας

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Πόσα σκάνδαλα μπορεί να απορροφήσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Με την αποπομπή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η κυβέρνηση ομολόγησε την ενοχή της για το σκάνδαλο της διαρροής χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για «ένα σκάνδαλο που μένει να δούμε το πραγματικό βάθος και την έκτασή του».

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κατά Στ. Κασσελάκη: Να απαντήσει πώς το κόμμα του με έκανε μέλος του iSYRIZA εν αγνοία μου

«Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη λειτουργία του ΥΠΕΣ ως κομματικού παραμάγαζου»

Επιπλέον στην ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει στην ανακοίνωσή του «με την καρατόμηση του γγ του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και την “παραίτηση” του γραμματέα Διασποράς της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών ως κομματικού “παραμάγαζου” της ΝΔ, κάτι που παραδέχτηκε σήμερα και γλαφυρά περιέγραψε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σχολιάζει:

«Μόνο και μόνο γι’ αυτό, η κυρία Κεραμέως είναι πολιτικά εκτεθειμένη και οφείλει εξηγήσεις, όπως και συνολικά η κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι ο γραμματέας Διασποράς της ΝΔ επιβραβεύτηκε με ανανέωση της θητείας του στη συγκεκριμένη θέση στις 26 Φεβρουαρίου -περίπου ένα μήνα μετά από την ψήφιση του νόμου για την επιστολή ψήφο- από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Προφανώς ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, σε ό,τι αφορά το πολιτικό αξιακό σύστημα της ΝΔ».

«Πέρασε μόνο μία εβδομάδα, από τις 7 Μαρτίου, όταν η κυρία Κεραμέως διαβεβαίωνε ότι το ΥΠΕΣ δεν είχε σχέση με τη διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Το ίδιο είχε κάνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Στην περίπτωση της κυρίας Ασημακοπούλου μπορεί να έχουμε άλλη μια περίπτωση “κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις”, όπως μας έχει συνηθίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Ποιοι άλλοι απέκτησαν πρόσβαση και σε ποια στοιχεία; Πόσοι και ποιοι ακόμη εμπλέκονται στο σκάνδαλο;»

Υπάρχουν, όμως, ερωτήματα από τα οποία δεν μπορεί να ξεφύγει χωρίς κόστος ο πρωθυπουργός: τι άλλο δεν μας λένε; Η ευρωβουλεύτρια ήταν η μόνη που απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών ή απλώς η πρώτη που εκτέθηκε κάνοντας χρήση τους; Ποιοι άλλοι απέκτησαν πρόσβαση και σε ποια στοιχεία; Πόσοι και ποιοι ακόμη εμπλέκονται στο σκάνδαλο;», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη, για άλλη μια φορά, με μια αντιθεσμική “πρωτοτυπία” τής κυβέρνησης, η οποία προφανώς έχει την σκοπιμότητά της: οι “ποινές” επιβλήθηκαν πριν παρουσιαστούν τα επίσημα στοιχεία των ερευνών και προσδιοριστούν με ακρίβεια οι ένοχοι και τα παραπτώματα».

«Μπροστά στα μάτια των πολιτών ξεδιπλώνεται μία ακόμα επιχείρηση συγκάλυψης, ακόμα μια υπόθεση πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων που ευτελίζονται, ένας ακόμη λόγος διασυρμού μας στην Ευρώπη. Άραγε πόσα σκάνδαλα μπορεί να απορροφήσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός τής κυβέρνησης; Τέσσερις έρευνες σε εξέλιξη επί δύο βδομάδες και κανένα αποτέλεσμα, καμία ανακοίνωση», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ για υπόθεση Ασημακοπούλου: Να λογοδοτήσει η κ. Κεραμέως και να αναλάβει την ευθύνη

Ελληνική Λύση για e-mail Ασημακοπούλου: Μείζον θέμα με την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας

ΚΚΕ: Έμμεση παραδοχή ενοχής για διαρροή προσωπικών στοιχείων εκλογέων η «απόσυρση» Ασημακοπούλου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ