Skip to main content

Άστεγοι: Δράση υποστήριξης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)

ΕΕΣ

Ωφελήθηκαν συνολικά 140 άτομα, σε Θησείο, Μοναστηράκι, περιμετρικά των Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, Αθηνάς και στην περιοχή του «Ευαγγελισμού»

Δράση ενεργητικής προσέγγισης και ενίσχυσης αστέγων στο κέντρο της Αθήνας (Θησείο, Μοναστηράκι, περιοχές περιμετρικά των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας και Αθηνάς, περιοχή «Ευαγγελισμού») οργάνωσε την Τρίτη ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Η δράση αναπτύχθηκε με την υποστήριξη δύο μετακινούμενων κλιμακίων, στελεχωμένα από προσωπικό και εθελοντικό δυναμικό του ΕΕΣ.

Ειδικότερα, τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ, με κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών), προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της διάθεσης υλικού ενίσχυσης και ειδών ατομικής υγιεινής, ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας, Α’ Βοήθειες και Α’ Βοήθειες Ψυχικής Υγείας σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας.

Από τη δράση αυτή του Ε.Ε.Σ. ωφελήθηκαν συνολικά 140 άτομα.

Αντίστοιχες δράσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ψύχους.