Skip to main content

Ρωσία: Δύο νεκροί από πτώση συντριμμιών ουκρανικού drone στο Μπέλγκοροντ

REUTERS/Sofiia Gatilova

Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Δυο άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν όταν έπεσαν συντρίμμια drone, το οποίο καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή της Μπιέλγκοροντ κατέρριψε drone (…) που πλησίαζε την πόλη. Μετά την πτώση συντριμμιών, κατοικία πήρε φωτιά», ανέφερε ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ, επικεφαλής των τοπικών ατχών, μέσω Telegram, προσθέτοντας κατόπιν σε άλλο μήνυμά του: «Δυστυχώς, έχουμε νεκρούς. Τα πτώματα δυο ανθρώπων –άνδρα και γυναίκας– βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων».

Άλλοι δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ενδέχεται να παραμένει παγιδευμένο παιδί στα συντρίμμια, πάντα κατά τον κ. Γκλάντκοφ.

Άλλες δυο κατοικίες υπέστησαν ζημιές.

Ο περιφερειάρχης Γκλάντκοφ δεν αναφέρθηκε ρητά στην Ουκρανία στις αναρτήσεις του. Το Κίεβο έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις του, με εναέρια και ναυτικά drones, με πυροβολικό και με πυραύλους, εναντίον στρατιωτικών βάσεων και πόλεων στη Ρωσία, κυρίως στους νότιους τομείς της, καθώς και στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters