Skip to main content

«Αγγλική» ισοπαλία στον φιλικό Γερμανία-Ουκρανία

EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Οι Γερμανοί απέφυγαν την ήττα πετυχαίνοντας δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο απολαυστικό 3-3, αλλά προβλημάτισαν ενόψει του EURO 2024 που θα διοργανώσουν οι ίδιοι.

Με ισοπαλία συνδύασε τον 1.000ό επίσημο αγώνα της η Εθνική Γερμανίας, η οποία ύστερα από θεαματικό παιχνίδι ισοφάρισε στο τέλος την Ουκρανία (3-3), στη Βρέμη.

Ένα χρόνο πριν το Euro 2024 το οποίο θα διοργανώσουν οι Γερμανοί (14 Ιουνίου – 14 Ιουλίου), η «Νατσιονάλμανσαφτ» δεν καθησύχασε το κοινό με την εν γένει παρουσία της.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ μπορεί να προηγήθηκε στο σκορ με το γκολ του Νίκλας Φούλκρουγκ μόλις στο 6ο λεπτό, αλλά η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη για τα «Πάντσερ».

Το αστέρι της Ουκρανίας, ο Βίκτορ Τσιγκάνκοφ, ισοφάρισε στο 19΄ ενώ το αυτογκόλ του στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης Αντόνιο Ρίντιγκερ στο 23΄, έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους.

Ο Τσιγκάνκοφ «πάγωσε» ξανά το «Βεζερστάντιον» γράφοντας το 1-3 στο 56ο λεπτό και σημαίνοντας συναγερμό στις τάξεις των Γερμανών, που αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο μιας «κακής» για το γόητρό τους ήττας, ακόμη κι αν το παιχνίδι ήταν φιλικό.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια και ο Κάι Χάβερτς μείωσε σε 2-3 στο 83΄, για να ισοφαρίσει τελικά με πέναλτι ο Τζόσουα Κίμιχ στο τελικό 3-3, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.