Skip to main content

Εκλογές 2023: Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο – Τι δήλωσαν στο Naftemporiki TV οι Δ. Καιρίδης, Ρ. Δούρου, Κ. Καραγκούνης, Δ. Τζανακόπουλος

ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ / EUROKINISSI

Δ. Καιρίδης, Ρ. Δούρου, Κ. Καραγκούνης, Δ. Τζανακόπουλος στο Naftemporiki TV

Στην εκπομπή «12:00-14:00» του Naftemporiki TV μίλησαν την Τετάρτη ο Δημήτρης Καιρίδης, Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. και η Ρένα Δούρου, Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Επίσης εμφανίστηκαν ο  Κώστας Καραγκούνης, Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Ο κ. Καιρίδης μεταξύ άλλων σχολίασε πως «όπως εσείς διεκδικείτε ότι δεν υπάρχει το μονοπώλιο του πατριωτισμού, έτσι και εμείς διεκδικούμε ότι δεν υπάρχει το μονοπώλιο της λαϊκής ευαισθησίας». Συνέχισε λέγοντας πως «το σκέλος το ποινικό των υποκλοπών είναι στη Δικαιοσύνη υπό διερεύνηση, εμείς δεν θα σταματήσουμε την διερεύνηση ως Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκοπημένος χωρίς ιδέες για την Ελλάδα ξαναζεσταίνει ένα πιάτο, έχουν υπάρξει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, εάν θέλει να κάνει ο κ. Τσίπρας τον εισαγγελέα ας ξεκινήσει από τον κ. Παππά, τον ήδη καταδικασμένο και ας τον βγάλει από τα ψηφοδέλτιά του, αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες είναι τραγελαφικό. Ο κ. Τσίπρας έφερε την παγίδα της απλής αναλογικής και έχει πέσει μέσα ο ίδιος, ξεκίνησε από προοδευτική Κυβέρνηση και κατέληξε σε Κυβέρνηση ειδικού σκοπού, την ίδια στιγμή λέει μην πιστεύετε τα άλλα κόμματα, όταν έρθει η ώρα θα συνεργαστούν».

Η κ. Δούρου απάντησε πως «Η ιστορία των υποκλοπών εδώ και εννέα μήνες δεν προχωράει, ο κ. Μητσοτάκης είπε στη τηλεμαχία ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών, ο κ. Τσίπρας άνοιξε το ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής για τους νέους, εμείς την απλή αναλογική την ψηφίσαμε γιατί είναι ένα πάγιο δημοκρατικό αίτημα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι εμείς πάμε για την πρωτιά και την συγκρότηση μιας προοδευτικής Κυβέρνησης».

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως «ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο στόχος είναι να υπάρχει Κυβέρνηση μακράς πνοής και σε μια αποστροφή είπε ότι μπορεί να προκύψει από άλλα κόμματα μια συζήτηση για Κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ένας από του ειδικούς σκοπούς μιας τέτοιας Κυβέρνησης θα ήταν να διαλευκανθεί και το έγκλημα των υποκλοπών, υπάρχουν τετελεσμένα κακουργήματα, ένα δίκτυο γενικευμένης κατασκοπείας, το οποίο είχε ως στόχο να ελέγξει τις εξελίξεις, πρέπει να οδηγήσουμε τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης. Ουδέποτε μπήκε θέμα Κυβέρνησης ηττημένων».

Ο κ. Καραγκούνης απάντησε πως «υπάρχει τεράστιο άγχος στον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει το καινούργιο για κυβέρνηση ειδικού σκοπού τη στιγμή που η Ελλάδα έχει τεράστιες προκλήσεις να αντιμετωπίσει σε όλους τους τομείς. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κλείσει τις πόρτες για συνεργασία. Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι να έχουμε μια σταθερή Κυβέρνηση, η Ελλάδα δεν αντέχει να χάσει ούτε μια μέρα».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «το Μαξίμου έχει κάτι να κρύψει για αυτό αγχώνονται, την Κυριακή εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, τότε θα είναι πολύ δύσκολο για τον κ. Ανδρουλάκη να οδηγήσει την χώρα και σε άλλες εκλογές παρά τα όσα λέει σήμερα, αυτός ο οποίος θα υποστεί πολύ μεγάλο πλήγμα εάν πάρει την απόφαση να οδηγήσει την χώρα και σε άλλες εκλογές, θα είναι το ΠΑΣΟΚ και τα μικρότερα κόμματα».