Skip to main content

Εταιρεία κρυπτονομισμάτων σε περιπέτειες – Μετέφερε κατά λάθος 10,5 εκατ. δολάρια σε Αυστραλή

«Η τύχη ευνοεί τους γενναίους» ήταν το μότο διαφήμισης  της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Crypto.com με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον. Αλλά στην περίπτωση της εταιρείας, η τύχη ευνόησε μια άσημη Αυστραλή, χωρίς αυτή να χρειαστεί να κaταφύγει σε κάποια πράξη γενναιότητας.

Η πλατφόρμα, σύμφωνα με τον Guardian, μετέφερε κατά λάθος 10,5 εκατομμύρια δολάρια  στην γυναίκα,κατά την διαδικασία μιας επιστροφής 100 δολαρίων και δεν κατάλαβε το σφάλμα της παρά επτά μήνες μετά.

¨Όταν αντιλήφθηκε το λάθος η Crypto.com, Προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο της Βικτώριας πετυχαίνοντας να δεσμευτεί ο λογαριασμός της γυναίκας στην Manivel’s Commonwealth Bank. Τα περισσότερα χρήματα είχαν μεταφερθεί σε άλλους λογαριασμούς – οι οποίοι αργότερα δεσμεύτηκαν και αυτοί.

Ωστόσο 1,35 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός σπιτιού τεσσάρων υπνοδωματίων στο Craigieburn στα βόρεια της Μελβούρνης  με την ιδιοκτησία του ακινήτου να μεταβιβάζεται στη συνέχεια στο όνομα της αδελφής της “τυχερής”, που ζει στη Μαλαισία. .

Οι προσπάθειες, να «παγώσουν» οι λογαριασμοί ήταν ανεπιτυχείς, καθώς η γυναίκα δεν απάντησε ποτέ στα emails των δικηγόρων του Crypto.com. Η μόνη επικοινωνία  ήταν μια απάντηση επίσης μέσω email,στους δικηγόρους της Manivel’s Commonwealth Bank. που ανέφερε: «λήφθηκε, ευχαριστώ».

Οι δικηγόροι της τράπζας ενημέρωσαν το Crypto.com  η γυναίκα «ζητούσε νομική συμβουλή» 

Τελικά, εκδόθηκε απόφαση ερήμην υπέρ  Crypto.com, πο την αναγκάσει να πουλήσει το ακίνητο το συντομότερο δυνατό, για να πάρει τα χρήματα  η εταιρεία ενώ επιδικάστηκαν και τόκοι  ύψους 27.369,64 $.

Το Crypto.com αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση ενώ βρισκόταν ενώπιον του δικαστηρίου.

naftemporiki.gr