Skip to main content

«Έσπασε» ξανά το Brent τα 100 δολάρια το βαρέλι

Άνοδος περίπου 11% μέσα σε μόλις μια εβδομάδα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν έντονη άνοδο μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές επιθέσεις των ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, οι οποίες έχουν βυθίσει τη Μέση Ανατολή στη δίνη του πολέμου, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα των αγορών που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή.

Η τιμή του βαρελιού Brent, που αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο, εκτοξεύθηκε πάνω από 42% από τις 27 Φεβρουαρίου, φτάνοντας από τα 72,48 δολάρια στα 103,14 δολάρια στο κλείσιμο της Παρασκευής. Η αύξηση αυτή σηματοδοτεί επίσης άνοδο περίπου 11% μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.

Παράλληλα, το αμερικανικό benchmark West Texas Intermediate (WTI) έχει εκτιναχθεί κατά περισσότερο από 47% από την έναρξη της σύγκρουσης, με την τιμή του να φτάνει τα 98,71 δολάρια το βαρέλι.

Μείνετε συντονισμένοι στο liveblog της Ναυτεμπορικής για όλες τις εξελίξεις

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.