Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το 3×3 της Jumbo, η κορυφή της ΤΕΝΕΡΓ και η ΑΜΚ της Q&R

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

3×3: Κάτω της τιμής του πρόσφατου placement (27,2 ευρώ) εξακολουθεί να κινείται η μετοχή της Jumbo, η οποία έχει συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις. Η νέα πτώση έρχεται στον απόηχο των προειδοποιήσεων περί πιθανής υποβάθμισης των εκτιμήσεων για τα συνολικά κέρδη του 2024. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει υποχωρήσει πλέον στα 3,5 δισ. ευρώ.

Φετινό υψηλό: Στο υψηλότερο επίπεδο του 2024 βρίσκεται η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία έχει φθάσει μία «ανάσα» από τα 19 ευρώ. Όλοι αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για το deal πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, κάτι το οποίο έχει ανεβάσει τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 2,2 δισ. ευρώ.

Ράλι: Από την καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων δύο μηνών προέρχεται η μετοχή της Q&R, η οποία χθες έκλεισε στο +12% και το 1,28 ευρώ. Η άνοδος σχετίζεται με τη σημερινή επαναληπτική Γ.Σ., με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 30,1 εκατ. ευρώ, η οποία -εφόσον εγκριθεί- θα οδηγήσει σε σχεδόν διπλασιασμό του σημερινού κεφαλαίου (από 35 σε 65,1 εκατ. ευρώ).

Α’ Τρίμηνο: Την προσεχή Τρίτη, 18 Ιουνίου, θα δημοσιεύσει η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2024. Η ανακοίνωση των στοιχείων θα λάβει χώρα πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης του Χ.Α. Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια τακτική Γ.Σ. των μετόχων είναι προγραμματισμένη για τις 3 Ιουλίου. Όσον αφορά τη μετοχή, παραμένει στην περιοχή των 2,1 ευρώ, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 2% μέσα στο 2024.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)