Skip to main content

Μεικτές τάσεις στη Wall- Αύριο οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό

REUTERS/Brendan McDermid

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Μαρτίου αναμένεται να δείξει αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση το Μάρτιο

Μεικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές δυσκολεύθηκαν να επανέλθουν στη θετική κεκτημένη ταχύτητα των τελευταίων ημερών, εν αναμονή και των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα δημοσιοποιηθούν αύριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 9,13 μονάδες ή 0,02% στις 38.883,67 μονάδες. Στα χαμηλά της συνεδρίασης, ο Dow υποχώρησε 320,71 μονάδες ή 0,82%.

Ωστόσο, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,14% στις 5.209,91 μονάδες, επανακτώντας το επίπεδο των 5.200 μονάδων, αφού προς στιγμή διολίσθησε κάτω από αυτό. Και ο Nasdaq έκλεισε στις 16.306,64 μονάδες με άνοδο 0,32%.

Η Nvidia υποχώρησε 2%, ενώ και άλλα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, όπως Meta και Netflix σημείωσαν πτώση 0,5% και 1,6% αντίστοιχα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Μαρτίου αναμένεται να δείξει αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση το Μάρτιο. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επενδυτές είναι να διαπιστώσουν εάν αυτά τα στοιχεία δεν θα αποτρέψουν την Φέντεραλ Ριζέρβ να προχωρήσει εγκαίρως σε μείωση των επιτοκίων.

«Η αγορά έχει υπαναχωρήσει την τελευταία εβδομάδα, με την ανησυχία ότι η Fed δεν θα μπορέσει να μειώσει τα επιτόκια με τον πληθωρισμό να παραμένει επίμονα υψηλός», αναφέρει ο Σαμ Στόβαλ, στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research. «Ισχυρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταλύτη για διόρθωση των μετοχών».

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαρτίου και Απριλίου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο εάν η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Κρίσνα Γκούχα της Evercore.

Ο Τζέιμι Κοξ, εταίρος της Harris Financial Group, επεσήμανε ότι η νευρικότητα των τελευταίων συνεδριάσεων αποτελεί προσωρινή αντίδραση της καταβαλής φόρων. «Υπάρχουν πολλοί που πωλούν ενεργητικό για να πληρώσουν φόρους, αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο».