Skip to main content

Wall: Μικτά πρόσημα αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Reuters

Οι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαρτίου στις ΗΠΑ, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο επιτυχής είναι η μάχη κατά του πληθωρισμού της Fed

Με μικρές μεταβολές έκλεισαν τη συνεδρίαση οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για το μήνα Μάρτιο.

Ο Dow Jones υποχώρησε 11,24 μονάδες ή 0,03% κλείνοντας στις 38.892,80 μονάδες βάσης. Ο S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,04% στις 5.202,39 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,03% στις 16.253,96 μονάδες.

Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε περίπου 5%, αφότου ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ ανέφερε ότι τα ρομποταξί της εταιρείας θα παρουσιαστούν στις αρχές Αυγούστου.

Οι ομολογιακές αποδόσεις αυξήθηκαν κρατώντας σε επιφυλακή την αγορά, με το κόστος δανεισμού στην αμερικανική 10ετία στο 4,42%, στο υψηλότερο επίπεδο από πέρυσι το Νοέμβριο και σε απόσταση αναπνοής από το 4,5%, το «κατώφλι», που σύμφωνα με αναλυτές, θα μπορούσε να ωθήσει ξανά τις αποδόσεις στα υψηλά του 2023.

Οι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαρτίου στις ΗΠΑ, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο επιτυχής είναι η μάχη κατά του πληθωρισμού της Fed. Οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 3,5% σε ετήσια.

Σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές της Deutsche Bank, το ράλι είναι πολύ πιθανόν να κάνει παύση κατά την περίοδο ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων καθώς οι επαναγορές ιδίων μετοχών μπορεί να διακοπούν εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, όπως επίσης και οι εισροές στις αγορές μετοχών.

Στρατηγικοί αναλυτές προβλέπουν ότι οι εισηγμένες στον δείκτη S&P 500 θα παρουσιάσουν τη μικρότερη αύξηση κερδών σε ετήσια βάση από το 2019, μόλις 3,9%, στο πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Intelligence.