Skip to main content

Wall Street: «Ανάσα» μετά από μία εβδομάδα αλλεπάλληλων ρεκόρ, αλλά… στο ύψος του ο Nasdaq

REUTERS/Andrew Kelly

Πτώση για Dow Jones και ο S&P 500. 

Με νέο ρεκόρ έκλεισε και σήμερα ο Nasdaq, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ακολουθήσουν ο Dow Jones και ο S&P 500.

Ο Nasdaq έκλεισε στις 16.428,82 μονάδες, με άνοδο 0,16%. Αντίθετα, ο Dow υποχώρησε 305,47 μονάδες ή 0,77% για να κλείσει στις 39.475,90 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε 0,14% στις 5.234,18 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες ωστόσο παρουσίασαν κέρδη σε εβδομαδιαία βάση, με τον S&P 500 να ενισχύεται 2,3%, τον Dow Jones με κέρδη περίπου 2%, στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από το Δεκέμβριο, ενώ ο Nasdaq παρουσίασε τα μεγαλύτερα κερδη, της τάξης του 2,9%. Τα αλλεπάλληλα ρεκόρ έχουν φέρει στον S&P 500 κέρδη 10% φέτος.

«Μετά από μία εβδομάδα αλλεπάλληλων ρεκόρ, ήταν φυσικό η αγορά να πάρει μία ανάσα. Η άποψή μας είναι ότι η τάση παραμένει θετική, με την αγορά να αναμένεται να παρουσιάσει κέρδη για πέμπτο διαδοχικό μήνα το Μάρτιο», σημειώνει ο Κέιθ Λέρνερ της Truist.

Ένας λόγος της αισιοδοξίας της αγοράς απορρέει από τη συνεδρίαση της Federal Reserve. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα αλλά σηματοδότησε τρεις επιτοκιακές μειώσεις για φέτος, με τον Τζερόμ Πάουελ να εκτιμά ότι τα υψηλότερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου δεν αλλάζουν τη γενική εικόνα.

«Αυτό ήταν αρκετά για την αγορά για να κάνει νέα ρεκόρ», είπε ο Λέρνερ.

Η μετοχή της FedEx ενισχύθηκε περισσότερο από 7% αφού ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, ενώ η Nike βούλιαξε 6,9% καθώς οι προοπτικές της απογοήτευσαν, όπως επίσης και η επιβράδυνση των πωλήσεών της στην Κίνα.