Skip to main content

Reddit: Άλμα έως 70% στο ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

REUTERS/Brendan McDermid
O CEO του Reddit, Steve Huffman αγκαλιάζει τον Snoo, τη μασκότ της πλατφόρμας κατά την αρχική δημόσια εγγραφή στο NYSE

Η κεφαλαιοποίησή του ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και τα 10,9 δισ. δολάρια

Με εμφανή ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι επενδυτές το Reddit στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Στην πρώτη αρχική δημόσια εγγραφή μεγάλου μέσου κοινωνικής δικτύωσης από το 2019, όταν είχε περάσει το κατώφλι του χρηματιστηρίου το Pinterest, η διαδικτυακή πλατφόρμα που μετράει 19 χρόνια ζωής, είδε τη μετοχή της να επιδίδεται σε ένα θεαματικό ράλι.

Το ράλι στην πρώτη συνεδρίαση

Η μετοχή στην IPO διατέθηκε στα 34 δολάρια – το ανώτατο όριο του εύρους που είχε προσδιορίσει η εταιρεία. Αντλήθηκαν 750 εκατ. δολάρια από εταιρεία και μετόχους, με τα 519 εκατ. δολάρια εξ αυτών να εισρέουν στα ταμεία της επιχείρησης.

Στη συνεδρίαση η μετοχή λίγο μετά το άνοιγμα έφτασε στα 47 δολάρια και τελικά εκτινάχθηκε ενδοσυνεδριακά έως και τα 57,80 δολάρια, με ένα άλμα 70%, προσδίδοντας στο Reddit κεφαλαιοποίηση της τάξης των 10,9 δισ. δολαρίων.

Στη συνέχεια τα κέρδη περιορίστηκαν με τη μετοχή στα 48,64 δολάρια και την κεφαλαιοποίηση στα 7,9 δισ. δολάρια.

Διψάνε για νέες τεχνολογικές μετοχές οι επενδυτές

Φέροντας το σύμβολο «RDDT», το Reddit δοκιμάζει τη «δίψα» των επενδυτών για τεχνολογικές μετοχές ύστερα από μία περίοδο «ξηρασίας» στο μέτωπο των IPOs. Από το απόγειο της τεχνολογικής φρενίτιδας στα τέλη του 2021, ελάχιστες τεχνολογικές τόλμησαν την εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Και εκείνες που το έκαναν, όπως η Instacart και η Klaviyo πέρυσι, δεν έτυχαν ιδιαίτερης θερμής υποδοχής.

Την Τετάρτη η Astera Labs, που ειδικεύεται σε hardware για data centers, έκανε και εκείνη το ντεμπούτο της στον Nasdaq και είδε τη μετοχή της να απογειώνεται έως και 72%, σε μία ένδειξη του ενθουσιασμού που επικρατεί αυτό το διάστημα για εταιρείες που συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα μεγέθη του Reddit

Να σημειωθεί ότι το 2023 οι πωλήσεις του Reddit αυξήθηκαν 20% στα 804 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία παρέμεινε στο «κόκκινο», αλλά οι ζημιές της περιορίστηκαν στα 90,8 εκατ. δολάρια από 158,6 εκατ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα.

To Reddit έχει 70 εκατ. ενεργούς χρήστες ημερησίως και περίπου 850 εκατ. ενεργούς χρήστες που το χρησιμοποιούν μία φορά τον μήνα.