Skip to main content

Άνοδος στη Wall με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed

REUTERS/Brendan McDermid

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκιά της αμετάβλητα

Mε άνοδο έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ που ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη. Οι συναλλασσόμενοι παρακολουθούν επίσης στενά και τη Nvidia μετά τις σημαντικές ανακοινώσεις που έκανε ο τεχνολογικός κολοσσός.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 320,33 μονάδες ή 0,83% για να κλείσει στις 39.110,76 μονάδες, στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από τις 22 Φεβρουαρίου. Ο S&P 500 έκλεισε στις 5.178,51 μονάδες, που σηματοδοτεί νέο ιστορικό υψηλό, με κέρδη 0,56%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,39% στις 16.166,79 μονάδες.

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκιά της αμετάβλητα. Ωστόσο, μία σειρά από στοιχεία τόσο για τις τιμές καταναλωτή όσο και τις τιμές παραγωγού έχουν ανησυχήσει τους επενδυτές, καθώς θα μπορούσαν να κάνουν την κεντρική τράπεζα να σηματοδοτήσει ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στα σημερινά υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, η απόδοση των αμερικανικών 10ετων υποχώρησαν περισσότερο από τέσσερις μονάδες βάσης, στο 4,29%.

Η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε 1,1% – ανακάμπτοντας από τις αρχικές της απώλειες – καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να αποτιμήσoυν τις ανακοινώσεις που έκανε από το πρώτο στην ιστορία της συνέδριο GTC. Ο διευθύνων σύμβουλος Γένσεν Χουάνγκ παρουσίασε το τελευταίο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia, εν ονόματι Blackwell, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί την πιο προηγμένη μορφή τσιπ της και το οποίο μπορεί να κάνει πολλαπλές λειτουργίες σε επίπεδο τεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο, η μετοχή της Super Micro Computer, που κατασκευάζει servers AI για λογαριασμό της Nvidia, υποχώρησε 9% στον απόηχο της είδησης για έκδοση νέων μετοχών. Η μετοχή έχει ωστόσο ενισχυθεί 220% φέτος εν μέσω ενθουσιασμού για τεχνητή νοημοσύνη.

Ποια Nvidia; Η εταιρεία τεχνολογίας που 12πλασίασε την αξία της σε 12 μήνες

Σύμφωνα με τον Σαμ Στόβαλ, στρατηγικό αναλυτή της CFRA Research, «η τεχνητή νοημοσύνη έχει ακόμη να διανύσει πολύ δρόμο και υπό αυτή την έννοια οιαδήποτε πτωτική διόρθωση δούμε στην αγορά αυτή τη στιγμή δεν θα σημάνει το τέλος του ράλι, απλά μία προσπάθεια της αγοράς να χωνέψει τα πρόσφατα κέρδη».