Skip to main content

Wall: Πτώση για τον S&P 500 μετά το ιστορικό ρεκόρ της Τρίτης

REUTERS/Brendan McDermid

Η Nvidia υποχώρησε 1,1%, ενώ οι Meta Platforms και Apple κατέγραψαν απώλειες 0,8% και 1,2% αντίστοιχα. Ο κλάδος της τεχνολογίας πληροφορικής υποχώρησε 1,1%. 

Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street μετά το κλείσιμο ρεκόρ της Τρίτης, καθώς η Nvidia πήρε μία ανάσα από την εκρηκτική ανοδική της πορεία.

Ο δείκτης υποχώρησε 0,19% κλείνοντας στις 5.165,31 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 16.177,77 μονάδες με πτώση 0,54%. Κόντρα στο ρεύμα, ο Dow Jones που κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο 0,1% στις 39.043,32 μονάδες.

Η Nvidia υποχώρησε 1,1%, ενώ οι Meta Platforms και Apple κατέγραψαν απώλειες 0,8% και 1,2% αντίστοιχα. Ο κλάδος της τεχνολογίας πληροφορικής υποχώρησε 1,1%.

Στις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τις απώλειες τις καθοδήγησε η Tesla μετά την υποβάθμιση της επενδυτικής της αξιολόγησης.

«Οι επενδυτές προσπάθησαν να κλειδώσουν τα κέρδη τους στην τεχνολογία μετά τις υψηλές επιδόσεις της Τρίτης, όμως το κλίμα στον κλάδο της τεχνολογίας και ειδικότερα της τεχνητής νοημοσύνης παραμένει πιο αισιόδοξο από κάθε άλλη φορά», αναφέρει ο Άνταμ Κρισαφούλι, ιδρυτής και πρόεδρος της Vital Knowledge.

O Aγιάκο Γιοσιόκα, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Wealth Enhancement Group, αναφέρει ότι παρότι η αγορά αντέδρασε θετικά στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Τρίτης, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και γι΄αυτό το θέμα της μείωσης των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή.

Ο Γιοσιόκα θεωρεί ότι στη συνεδρίαση της Fed την άλλη εβδομάδα, ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ θα επαναλάβει ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει απόλυτα εξαρτημένη από τα μακροοικονομικά στοιχεία και θα υιοθετήσει πιο ουδέτερο τόνο.

«Εάν κοιτάξεις κάτω από την επιφάνεια, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα απ΄ό,τι πιστεύουν οι επενδυτές», σημειώνει ο διαχειριστής χαρτοφυκαίου αναφερόμενος στο κόστος υπηρεσιών.