Skip to main content

Etihad Airways: Πιθανή μια IPO μετά την ανάκαμψη εσόδων και την αύξηση των επιβατών

Η εταιρεία του Άμπου Ντάμπι ετοιμάζεται για μια πιθανή Αρχική Δημόσια Προσφορά μετά την αύξηση των εσόδων το 2023

Η Etihad Airways ετοιμάζεται για μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά (IPO) μετά την αύξηση των εσόδων το 2023 χάρη στην αύξηση του αριθμού των επιβατών κατά 40%.

Ερωτηθείς για μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways Aντονοάλντο Νέβες είπε στο CNBC την Τρίτη: «Προετοιμάζομαι και θα είμαι έτοιμος όποτε είναι η ώρα».

Οι συζητήσεις για IPO έχουν αρχίσει μετά την αναφορά ότι η ADQ, η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Άμπου Ντάμπι που κατέχει την Etihad Airways, ήταν σε συζητήσεις με τις τράπεζες για την είσοδο στο χρηματιστήριο φέτος.

«Δεν εναπόκειται σε εμένα να επιβεβαιώσω τις αποφάσεις των μετόχων», είπε ο Νέβες, ενώ σηματοδότησε επίσης τις προσπάθειες προετοιμασίας της αεροπορικής εταιρείας. «Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε την εταιρεία όποτε ο μέτοχος πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή… και αυτό είναι καλό, ακόμα κι αν δεν γίνει τελικά».

Εάν πραγματοποιηθεί, μια δημόσια εγγραφή θα επιτρέψει στην Etihad να αξιοποιήσει τα κεφάλαιά της για να χρηματοδοτήσει μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης και επέκτασης. Θα την έκανε επίσης τον πρώτο μεγάλο αερομεταφορέα του Κόλπου που θα προχωρήσει δημόσια διαπραγμάτευση, μετά από χρόνια φημών γύρω από την εισαγωγή της ανταγωνιστικής Emirates του Ντουμπάι.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένει αύξηση εσόδων κατά 25-30% φέτος και στοχεύει μεταξύ 100 και 150 εκατομμυρίων δολαρίων σε περικοπές κόστους, αλλά δεν έδωσε guidance σχετικά με τις εκτιμήσεις κερδών.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα», είπε ο Νέβες.

Με πληροφορίες από CNBC