Skip to main content

Χρηματιστήριο: Επτά μετοχές που ξεχώρισαν μέσα στον Φεβρουάριο

INTIME – NEWS

Για ακόμη έναν θετικό μήνα ετοιμάζεται ο Γενικός Δείκτης

Μόλις τέσσερις συνεδριάσεις απομένουν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και εκτός απροόπτου το Χρηματιστήριο Αθηνών ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον τέταρτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα, καθώς ο Γενικός Δείκτης μέχρι στιγμής εμφανίζει συνολική μεταβολή της τάξης του 3,5%.

Με το rotation των αγοραστών να συντηρεί το θετικό κλίμα, οι επενδυτές φαίνεται ότι έχουν εστιάσει σε επτά μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες εν πολλοίς ευθύνονται για τις νέες «κορυφές» των τελευταίων 13 ετών.

Από τις επτά επίμαχες μετοχές, λοιπόν, αναμφίβολα, ξεχωριστή θέση διαθέτει η μετοχή της Helleniq Energy, η οποία ξεκίνησε στον Φεβρουάριο από τα 7,41 ευρώ και σήμερα βρίσκεται στα 8,20 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε μια άνοδο της τάξης του 11%, με την εταιρεία να σκαρφαλώνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2023, δηλαδή των τελευταίων έξι μηνών.

Από εκεί και πέρα, διψήφια άνοδο μέσα στον μήνα καταγράφει και η μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποία από τα 2,47 ευρώ ανέρχεται στα 2,72 ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει άνοδος 10%.

Η μετοχή του Titan αποτελεί ακόμη μία θετική περίπτωση, καθώς «τρέχει» ένα ράλι 9% μέσα στον μήνα, φθάνοντας από τα 23,8 ευρώ στις παρυφές των 26 ευρώ, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019, όταν και έλαβε χώρα ο ολικός μετασχηματισμός του Ομίλου. Η δε, κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπερνά το ψυχολογικό όριο των 2 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, η μετοχή της Motor Oil σκαρφαλώνει κατά 8% από τις αρχές του Φεβρουαρίου, «φιγουράροντας» στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών (έφθασε έως τα 28 ευρώ, προτού αναδιπλωθεί στα 27,2 ευρώ) και ξεπερνώντας το όριο των 3 δισ. ευρώ σε όρους χρηματιστηριακής αξίας.

Η Coca – Cola, από την πλευρά της, μετρά εννέα θετικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 10 ημέρες, με τη συνολική μεταβολή στον μήνα να υπερβαίνει το 7%, διασπώντας τις αντιστάσεις των 29 ευρώ για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2023. Επόμενο ορόσημο για τη μετοχή είναι τα 30 ευρώ, τα οποία αγνοούνται από το ξέσπασμα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και την αποχώρηση από τη ρωσική αγορά.

Η Τέρνα Ενεργειακή, η οποία «πρωταγωνιστεί» σε μια σειρά σεναρίων για το ενδεχόμενο πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, επίσης εμφανίζει μηνιαία άνοδο της τάξης του 7%.

Τέλος, η Πειραιώς, με μεταβολή 5% από τις αρχές του Φεβρουαρίου και κεφαλαιοποίηση σχεδόν 5 δισ. ευρώ, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο τα βλέμματα της αγοράς, ενόσω μετρά αντίστροφα για την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία εκτός απροόπτου θα λάβει χώρα στις αρχές του Μαρτίου.

Η μεγαλύτερη άνοδος στα blue chips κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου

• Helleniq Energy 7,41 έως 8,20 ευρώ 11%
• Ελλάκτωρ 2,47 έως 2,72 ευρώ 10%
• Titan 23,8 έως 25,7 ευρώ +9%
• Motor Oil 25,2 έως 27,2 ευρώ 8%
• Coca Cola 27,1 έως 29,01 ευρώ +7%
• Τερνα Ενεργειακή 15,0 έως 16,1 ευρώ +7%
• Πειραιώς 3,75 έως 3,92 ευρώ 5%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)