Skip to main content

Wall: Ανέκαμψε μετά τη συνεδρίαση της Τετάρτης

Η προσοχή των επενδυτών είναι επίσης στραμμένη και στα νέα στοιχεία για την απασχόληση Ιανουαρίου που ανακοινώνονται αύριο Παρασκευή

Με άνοδο έκλεισαν σήμερα και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι μετοχές ανέκαμψαν από τη συνεδρίαση της Τετάρτης που ήταν η χειρότερη στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, από τη στιγμή που η Fed σηματοδότησε ότι είναι μάλλον απίθανη η μείωση των επιτοκίων το Μάρτιο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 369,67 μονάδες ή 0,97%, στις 38.519,84 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,25% κλείνοντας στις 4.906,72 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,3%, στις 15.361,64 μονάδες.

Τα κέρδη βρέθηκαν ξανά σε πρώτο πλάνο με τις τρεις κορυφαίες τεχνολογικές Apple, Amazon και Meta να ανακοινώνουν αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου μετά το σημερινό κλείσιμο της Wall Street. Η μετοχή της Apple ενισχύθηκε περισσότερο από 1%, προσφέροντας στήριγμα στον S&P 500. Η μετοχή του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon ενισχύθηκε περισσότερο από 2%, ενώ της Meta κατέγραψε κέρδη κοντά στο 2%.

Κέρδη άνω του 4% εμφάνισε και η μετοχή της κορυφαίας φαρμακοβιομηχανίας Merck, στηρίζοντας τον Dow.

«Πιστεύω ότι η αγορά έχει ξεπεράσει τον εαυτό της, προεξοφλώντας πολύ περισσότερες επιτοκιακές μειώσεις, καθότι αυτό θα σήμαινε μία πολύ πιο ασθενέστερη οικονομία», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Apollo Global Management, Torsten Slok.

Στη σημερινή ανάκαμψη της Wall Street συνέβαλε και η περαιτέρω αποκλιμάκωση των ομολογιακών αποδόσεων. Το κόστος δανεισμού στην αμερικανική 10ετία υποχώρησε 10 μονάδες βάσης στο 3,86%.

Η προσοχή των επενδυτών είναι επίσης στραμμένη και στα νέα στοιχεία για την απασχόληση Ιανουαρίου που ανακοινώνονται αύριο Παρασκευή.