Skip to main content

Μεικτά πρόσημα στη Wall αναμένοντας την συνεδρίαση της Fed

Αυτό που ενδιαφέρει τους traders είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, μήπως κάνει κάποια νύξη σχετικά με το πότε θα αλλάξει η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ

Χωρίς κατεύθυνση έμεινε στη σημερινή συνεδρίαση ο S&P 500, καθώς η Wall Street αναμένει την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Φέντεραλ Ριζέρβ αύριο Τετάρτη.

Ο δείκτης σημείωσε οριακή πτώση 0,06% κλείνοντας στις 4.924,97 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 133,86 μονάδων ή 0,35% στις 38.467,31 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υπαναχώρησε στις 15.509,90 μονάδες, με πτώση 0,76%.

Αυτό που ενδιαφέρει τους traders είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, μήπως κάνει κάποια νύξη σχετικά με το πότε θα αλλάξει η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Η αγορά έχει προεξοφλήσει κατά 97% ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν αμετάβλητα στην αυριανή συνεδρίαση.

Η μετοχή της General Motors ενισχύθηκε 8% μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου κερδών στο τέταρτο τρίμηνο του 2023. Επίσης, η μετοχή της Sanmina παρουσίασε την καλύτερη ημερήσια επίδοση από το 2008, οπότε είχε ενισχυθεί περισσότερο από 40%. Ήταν η τρίτη καλύτερη ημερήσια επίδοση για τη συγκεκριμένη μετοχή στη διάρκεια της ιστορίας της.

Αντίθετα, η Whirlpool υποχώρησε 6,6% καθώς η εταιρεία έδωσε χειρότερες του αναμενομένου προοπτικές για ολόκληρο το έτος. Σε πτώση 4% και η JetBlue, η οποία προέβλεψε ότι δεν θα επιστρέψει σε ρυθμό αύξηση των εσόδων το 2024 και ότι το κόστος θα αυξηθεί σε διψήφιο νούμερο, εξαιρουμένου του κόστους καυσίμων.

Αμέσως μετά το κλείσιμο της Wall Street, αναμένεται να ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της η Microsoft και η Alphabet.

«Σε τεχνικό επίπεδο, ο δρόμος είναι στρωμμένος για να συνεχιστεί η άνοδος των αμερικανικών μετοχών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Όμως, μήπως προκύψουν διαρθρωτικοί κίνδυνοι τις επόμενες ημέρες και υπονομεύσουν τα σημερινά επίπεδα των τιμών; Πάντως, έως ότου ανακτήσουν ξανά τον έλεγχο οι αρκούδες, το βασικό σενάριο είναι ότι οι αγορές θα συνεχίσουν τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά», αναφέρει ο Γιόσεφ Κούσικ, αντιπρόεδρος της Calamos Investments.

Ο στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs, Nτέιβιντ Κόστιν, δήλωσε ότι ήρθε η ώρα και για τις υπόλοιπες 493 μετοχές του S&P 500 να λάμψουν το 2024 πέρα από τις κορυφαίες τεχνολογικές.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Dow Jones και ο S&P 500 κατέγραψαν το έκτο ιστορικό υψηλό τους. Μέχρι στιγμής, 144 εταιρείες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 29% του δείκτη. Περίπου το 79% των επιχειρήσεων έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών συγκριτικά με το μέσο όρο του 76% των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων.