Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Από το ομόλογο της Autohellas στο ράλι των… κλωστών

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

5ετές ομόλογο: Η τρέχουσα εβδομάδα ανήκει δικαιωματικά στην Autohellas, η οποία την Τετάρτη ξεκινά τη δημόσια προσφορά για το 5ετές ομόλογο, ύψους έως 200 εκατ. Στόχος η εξασφάλιση ενός επιτοκίου, το οποίο θα αντικαταστήσει τα υψηλά κυμαινόμενα επιτόκια των υφιστάμενων τραπεζών δανείων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση θα είναι ικανοποιημένη με ένα εύρος όσο πιο κοντά στο 4% – 4,5%.

Κι άλλη άνοδος: Στα 6 ευρώ έχει επιστρέψει η μετοχή της Viohalco, η οποία μέσα στο 2024 «τρέχει» ένα ράλι της τάξης του 15%. Με αισθητά αυξημένο τζίρο σε σχέση με το 2023, η ναυαρχίδα του Ομίλου Στασινόπουλου αξίζει πλέον 1,5 δισ. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ποσό εξακολουθεί να μην είναι αντιπροσωπευτικό της πραγματικής αξίας της εισηγμένης, όπως εκτιμούν από τη διοίκηση.

«Πετούν» οι κλωστές: Τις υψηλές «πτήσεις» συνεχίζουν οι μετοχές των Minerva – Fieratex, στις οποίες παρατηρείται ένα «όργιο» αγοραστικών κινήσεων στις πρώτες εβδομάδες του 2024. Οπωσδήποτε, η φημολογία για τη μετοχική σύνθεση των δύο κλωστοϋφαντουργιών και η στενή συσχέτιση λόγω του κοινού μετόχου (Ανεζουλάκη) συντηρούν αυτήν την εικόνα. Στο +64% η Minerva από τις αρχές του έτους, στο +32% η Fieratex.

Η πρώτη έξοδος: Μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να λάβει χώρα η πρώτη έξοδος του δημοσίου στις αγορές, με τον ΟΔΔΗΧ να αναζητά την κατάλληλη στιγμή για την έκδοση ενός 10ετούς ομολόγου. Πάντως, αυτήν την περίοδο γίνεται πραγματικό… κομφούζιο στις αγορές κρατικού χρέους, με την προσφορά και τη ζήτηση να βρίσκονται στα ύψη.