Ράλι ανακούφισης: Να αφήσει πίσω την πολύμηνη συσσώρευση προσπαθεί η μετοχή της Fourlis, η οποία την Πέμπτη ανέκαμψε στα 4,3 ευρώ, χάρη σε ένα μίνι – ράλι 4%. Ακόμη και έτσι, όμως, παραμένει άκρως ελκυστική, απέχοντας 20% από τα πρόσφατα υψηλά 4ετίας.
Ψυχραιμία: Με ψυχραιμία αντέδρασε η μετοχή της Πετρόπουλος στον αποκλεισμό της κινεζικής BYD από τον διαγωνισμό για τα ηλεκτρικά λεωφορεία. Ως ο επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, η Πετρόπουλος δέχθηκε ελεγχόμενες πιέσεις (-0,6%), αλλά αυτές δεν αποδείχθηκαν ικανές να αναιρέσουν το πρόσφατο ράλι, το οποίο οδήγησε στα υψηλά 20ετίας.
Θετική τροχιά: Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Lamda, η οποία «φιγουράρει» στα υψηλά 6μήνου. Το hot-story του Ελληνικού σιγά – σιγά αντανακλάται και στο ταμπλό, ενώ η επικείμενη IPO της Lamda Malls δημιουργεί νέες αξίες. Κέρδη σχεδόν 25% από τα χαμηλά των 5,8 ευρώ.
Η επάνοδος: Ήταν ένας από τους μεγάλους χαμένους του 2023. Όμως, αυτό πλέον είναι παρελθόν, με τη μετοχή του ΟΤΕ να «τρέχει» ένα μίνι ράλι 7% από τις 20/12/2023, καλλιεργώντας τις συνθήκες για ένα καλύτερο 2024. Αυτό αποτυπώνεται και στις κεφαλαιοποιήσεις, με τον Όμιλο να εδραιώνεται στην 5η θέση με αξία 5,6 δισ. ευρώ.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












