Skip to main content

Air France – KLM: Κατρακυλά 5,6% η μετοχή

Μετά την υποβάθμιση σε underweight από την JP Morgan

Η μετοχή της AirFrance-KLM σημειώνει μεγάλη πτώση 5,6%, καθώς οι αναλυτές της JPMorgan υποβάθμισαν τη μετοχή σε underweight από overweight.

Η τιμή-στόχος μειώνεται έτσι από 21,50 ευρώ σε 9,50 ευρώ.

Ο όμιλος είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου σε μετόχους 931 εκατ. ευρώ, αύξηση 102% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα από τρέχουσες δραστηριότητες ήταν 1,34 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 31%. Τα έσοδα τρίτου τριμήνου από συνήθεις δραστηριότητες ήταν 8,66 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,9% σε σταθερό νόμισμα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν αυτήν την ώρα, χάνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω απωλειών στις ΗΠΑ και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε κατά 0,3% καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι βρίσκονται «στο κόκκινο». Οι ταξιδιωτικές μετοχές ηγήθηκαν των απωλειών, με πτώση 1,1%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία, η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα υποχώρησε απρόσμενα τον Οκτώβριο, μία ημέρα πριν ανακοινωθεί μείωση στις βιομηχανικές παραγγελίες, γεγονός που αποτυπώνει τις δυσκολίες του βιομηχανικού τομέα. Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε πτώση 0,2%.

0,13% χάνει η Αθήνα.

Δείτε τις αγορές εδώ