Skip to main content

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια κατοχύρωσης των 1.260 μονάδων με το βλέμμα στο Road show του Λονδίνου

Πιέσεις στις τράπεζες, στηρίξεις από τον FTSE25

Ανοδικά στο +0,53% και τις 1.265 μονάδες κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με σημαντικές στηρίξεις από μεμονωμένα μη τραπεζικά blue chips του FTSE 25. Αναιμικές κινήσεις και απώλειες 0,86% στις τράπεζες.

Ξεχώρισαν ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΟΠΑΠ και Motor Oil. Ρευστοποιήσεις στην Εθνική, ακολουθούν Eurobank και Πειραιώς. Κέρδη για την Intracom.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Bloomberg για το senior ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά με αυτόν το τρόπο το άνοιγμα βιβλίου προσφορών. Το βιβλίο αναμένεται να ανοίξει αύριο ενώ σήμερα θα διενεργηθούν οι παρουσιάσεις. Η τράπεζα έδωσε εντολή διερεύνησης του επενδυτικού κοινού για το άνοιγμα βιβλίου προσφορών στις τράπεζες ΒNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank Goldman Sachs Bank Europe SA, Morgan Stanley και UBS να τρέξουν από κοινού το βιβλίου για την έκδοση του Ομολόγου.

Στο Λονδίνο πραγματοποιείται το roadshow του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και της Morgan Stanley για την παρουσίαση 37 εισηγμένων εταιρειών. Την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται η αξιολόγηση από τη Fitch.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν πτώση κατά την έναρξη της εβδομάδας , λίγες ημέρες αφότου ο δείκτης Stoxx 600 της περιοχής έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Stoxx σημείωνε πτώση 0,1%, καθώς οι κινήσεις του κλάδου παρέμειναν υποτονικές. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,16%, πτώση 0,32% για τον FTSE στο Λονδίνο. Οριακές μεταβολές καταγράφει το Χρηματιστήριο του Παρισιού.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου ανέκαμψαν από τις προηγούμενες απώλειες και διαπραγματεύτηκαν σταθερά. Πτώση και για τα futures του πετρελαίου, εν όψει της -εξ αναβολής 4 ημερών- συνεδρίασης του ΟΠΕΚ, η οποία τώρα θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά την Πέμπτη. Οι ταξιδιωτικές μετοχές σημείωσαν πτώση 0,9%, ενώ οι εταιρείες κοινής ωφέλειας σημείωσαν άνοδο 0,6%.

Οι αμερικανικές μετοχές άνοιξαν πτωτικά. Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 18 μονάδες ή λιγότερο από 0,1%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έχασαν περίπου 0,2%.

Μπορείτε να δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ

Διαβάστε σχετικά

«Καρέ του άσου» για το ελληνικό Χρηματιστήριο