Skip to main content

Wall: Άνοδος για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση για τον S&P 500

Ο Dow παρουσίασε επίσης κέρδη για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση, στο πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από τον Ιούλιο. 

Κέρδη για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση παρουσίασε ο S&P 500 στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, παρουσιάζοντας το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί σε διάρκεια δύο ετών.

Ο δείκτης ενισχύθηκε 0,1% κλείνοντας στις 4.382,78 μονάδες, ενώ αντίστοιχη άνοδο σημείωσε και ο Nasdaq κλείνοντας στις 13.650,41 μονάδες. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ακολουθήσει ο Dow Jones, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 0,12% ή 40,33 μονάδων, στις 34.112,27 μονάδες.

Οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq παρουσίασαν κέρδη για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση, στο πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από το Νοέμβριο του 2021. Ο Dow παρουσίασε επίσης κέρδη για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση, στο πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από τον Ιούλιο.

Μέχρι στιγμής το Νοέμβριο, που ακόμη βρίσκεται στο ξεκίνημά του, ο S&P 500 παρουσιάζει κέρδη 4,5%, ενώ ο Nasdaq 6,2%. Ο Dow ενισχύεται 3,2% για το μήνα.

«Η αγορά αρχίζει να προεξοφλεί το γεγονός ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ έχει ολοκληρώσει τις επιτοκιακές αυξήσεις και ότι η αμερικανική οικονομία θα παρουσιάσει ομαλή προσγείωση. Οι μετοχές είχαν παρουσιάσει υπερβολικές ρευστοποιήσεις τους προηγούμενους μήνες και τελικά αρχίζουν μία φάση ανάκαμψης», αναφέρει ο Anthony Saglimbene, στρατηγικός αναλυτής της Ameriprise.

Ενώ η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και οι ενδείξεις για την οικονομία θα αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες για την περαιτέρω άνοδο των μετοχών, τα στοιχεία συνεχίζουν να σηματοδοτούν ότι η οικονομία επιβραδύνεται χωρίς όμως να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απότομης προσγείωσης, προσέθεσε ο στρατηγικός αναλυτής.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Η μετοχή της Rivian υποχώρησε 2,4% αφότου ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, ενώ η Robinhood βούλιαξε 14,3% καθώς ανακοίνωσε σημαντική πτώση στον όγκο συναλλαγών της. Επίσης, η μετοχή της Warner Bros Discovery σημείωσε πτώση 19% καθώς ανακοίνωσε μεγαλύτερες του αναμενομένου ζημίες, ενώ η μετοχή της Roblox ενισχύθηκε 11,8% χάρη στα ισχυρά της αποτελέσματα.

Περίπου το 88% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, με τη μεγάλη πλειονότητα αυτών να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. Ωστόσο, η επιβραδυνόμενη ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα μόλις το 62% να έχει ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, με ορισμένες από τις επιχειρήσεις να δίδουν ιδιαίτερα συγκρατημένες προοπτικές.