Skip to main content

Χρηματιστήριο: Με οδηγό τράπεζες και Aegean κέρδη 1,44%

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Σε χαμηλά επίπεδα ωστόσο ο τζίρος

Ανοδικά έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, στο +1,44% και τις 1.237 μονάδες, αλλά με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα. Οι τράπεζες σημείωσαν άλμα 2,18%, ενώ ξεχώρισαν, από τα μη τραπεζικά blue chips Aegean, ΔΕΗ και Jumbo.

Την πρόθεση του ελληνικού Δημοσίου να ασκήσει τα warrants που κατέχει στην AEGEAN δημοσιοποίησε σήμερα, Δευτέρα, η αεροπορική εταιρεία. Η πρωτοβουλία του Δημοσίου βασίστηκε στον νόμο 4772/2021, ο οποίος σχετιζόταν με την παρέμβαση του Δημοσίου στην Aegean λόγω των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν με αρνητικά πρόσημα τη Δευτέρα καθώς η θετική δυναμική από την περασμένη εβδομάδα εξανεμίστηκε.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,06%. Οι ταξιδιωτικές μετοχές κατέγραψαν κέρδη, 0,95%. Ο DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί 0,4%, στο -0,49% ο CAC του Παρισιού.

Η Ryanair θα αρχίσει να καταβάλλει τακτικά μερίσματα για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς αποκομίζει κέρδη ρεκόρ λόγω της ανοδικής ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια, αλλά και των πολύ υψηλότερων τιμών των εισιτηρίων.

Οι μετοχές στις ΗΠΑ ανοίγουν με κέρδη μετά την καλύτερη εβδομάδα του S&P 500 μέσα στο 2023. Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 71 μονάδων, ή 0,2%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite κέρδισαν 0,2% και 0,3%, αντίστοιχα.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ