Skip to main content

Wall: Ράλι στο ξεκίνημα της εβδομάδας- Κέρδη άνω του 1%

Ο κλάδος υπηρεσιών επικοινωνίας είχε την καλύτερη επίδοση στο δείκτη S&P 500 με άνοδο άνω του 2% στην καλύτερη συνεδρίαση από τα τέλη Αυγούστου.

Σε ράλι επιδόθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street με το δείκτη S&P 500 να κλείνει εκτός της περιοχής διόρθωσης στην οποία κινείτο στις προηγούμενες συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να περιμένουν την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ, τα στοιχεία για την απασχόληση Οκτωβρίου στις ΗΠΑ και τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Apple.

O Dow Jones ενισχύθηκε 511,37 μονάδες ή 1,58% στις 32.928,96 μονάδες, καταγράφοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τις 2 Ιουνίου.

Με άνοδο 1,2% στις 4.166,82 μονάδες έκλεισε και ο δείκτης S&P 500, στην καλύτερη επίδοση από τα τέλη Αυγούστου, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,6% στις 12.789,48 μονάδες.

Ο κλάδος υπηρεσιών επικοινωνίας είχε την καλύτερη επίδοση στο δείκτη S&P 500 με άνοδο άνω του 2% στην καλύτερη συνεδρίαση από τα τέλη Αυγούστου. Οι μετοχές των Amazon και Meta Platforms ενισχύθηκαν 3,9% και 2% αντίστοιχα.

Η σημερινή ανάκαμψη έλαβε χώρα αφότου ο S&P 500 διολίσθησε σε περιοχή διόρθωσης την προηγούμενη εβδομάδα. Ο δείκτης απώλεσε 2,5% της αξίας του την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα να καταγράφει πτώση 10% από τα υψηλά του Ιουλίο, που ήταν και το υψηλότερο κλείσιμο του έτους. Τον Οκτώβριο υποχώρησε 2,8%, που σημαίνει ότι αποτελέσει τον τρίτο στη σειρά αρνητικό μήνα, στο πιο παρατεταμένο πτωτικό σερί από την πανδημία του κορωνοϊού το 2020.

«Οι επενδυτές σήμερα έδειξαν ότι είναι λίγο πιο αισιόδοξοι ότι ενδεχομένως να έχουν προεξοφληθεί αρκετά τα αρνητικά νέα και γι΄αυτό ακριβώς η αγορά γνώρισε τόσο μεγάλη άνοδο», ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής της B. Riley Financial, Αρτ Χόγκαν.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι πάντως στραμμένο στην απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ μετά τη διήμερη συνεδρίασή της που ολοκληρώνεται την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της. Με τα αυξανόμενα επιτόκια να είναι ο βασικός «ένοχος» για την τελευταία διόρθωση της αγοράς, οι επενδυτές ευελπιστούν ότι η Fed θα δώσει σήμα ότι έχει τελειώσει με τις επιτοκιακές αυξήσεις.

Ενδιαφέρον έχουν επίσης και τα στοιχεία για την απασχόληση της Παρασκευής με τους επενδυτές να ευελπιστούν σε κάποια επιβράδυνση της αγοράς εργασίας, επιτρέποντας στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αισθανθεί άνετα με τη διατήρηση των επιτοκίων της σε σταθερά επίπεδα έως το τέλος του έτους.

Η Apple θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Πέμπτης. Η μεγαλύτερη εισηγμένη του S&P 500 βρίσκεται σε φάση διόρθωσης με τη μετοχή της να έχει υποχωρήσει 14% από το υψηλό 52 εβδομάδων.