Skip to main content

Χρηματιστήριο: Πιέσεις και απώλειες 0,96%

Μία μέρα μετά το ράλι της Alpha Bank. Απώλειες σε Ευρώπη και Wall Street

Έχασε τα κέρδη της ανόδου της Τρίτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 0,96% στις 1.185,24 μονάδες. Στα 75,19 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών.

Στο υπουργείο Οικονομικών απεστάλη χθες η λίστα συμβούλων που έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) προκειμένου να επιλεγεί ο σύμβουλος ο οποίος θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την πώληση του 9% της Alpha Bank στη UniCredit.

Με απώλειες κινούνται  οι ευρωπαϊκές αγορές το απόγευμα της Τετάρτης, εν μέσω δημοσίευσης αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,63%. Οι μετοχές της εξόρυξης κατέγραψαν κέρδη 1%, ενώ οι μετοχές της λιανικής υποχώρησαν 1,3%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,54%, το Λονδίνο υποχωρεί 0,21%.

Οι μετοχές της Deutsche Bank κατέγραψαν ράλι έως 7% την Τετάρτη, αφού η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη άνω των προσδοκιών για το γ’ τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου ανήλθαν σε 1,031 δισ. ευρώ (1,06 δισ. δολάρια), πάνω από την εκτίμηση των αναλυτών για 997 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη του γ΄ τριμήνου της τράπεζας ήταν μειωμένα κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά αυξημένα κατά 35% σε σχέση με το τρίμηνο, εν μέσω των συνεχιζόμενων αγώνων στην επενδυτική μονάδα του ομίλου.

Πιέσεις στη Wall Street, με τις μετοχές τεχνολογίας χαμηλότερα λόγω Alphabet.

Ο Nasdaq έχασε 1,4%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1%. Ο δείκτης Dow Jones καταγράφη απώλειες 128 μονάδων, ή 0,4%.

Ο τομέας των υπηρεσιών επικοινωνίας του S&P 500 υποχώρησε σχεδόν 5% και στην ίσως χειρότερη μέρα του από τον Οκτώβριο του 2022.

Όσο για την Alphabet η επιχειρηματική της δραστηριότητα στο cloud δεν ήταν αντίστοιχη με τις προβλέψεις των αναλυτών, επισκιάζοντας την αύξηση των εσόδων και των κερδών της.

Οι μετοχές της υποχώρησαν περισσότερο από 8%. Η πτώση της μετοχής της Alphabet είναι η μεγαλύετρηαπό τον Οκτώβριο του 2022.

Οι μετοχές των κολοσσών της τεχνολογίας και των Apple και Amazon, εν τω μεταξύ, υποχώρησαν 1% και 2,5%, αντίστοιχα. Η Amazon πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της Πέμπτης. Η δε Apple, ανακοίνωσε αύξηση για το AppleTV+ στα 9,99 δολάρια τον μήνα.