Skip to main content

Χρηματιστήρια: Πτώση 1% μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών

Πιέσεις στις τράπεζες. Η ανησυχία για τις εξελίξεις στη Γάζα επηρεάζει την Ευρώπη.

Μετά την αναλαμπή των προηγούμενων ημερών το Χρηματιστήριο Αθηνών έχασε τα κέρδη του και έκλεισε στο -1,07% και τις 1.169 μονάδες με τη γεωπολιτική ένταση να αυξάνεται. Στα 71 εκατ. ευρώ ο τζίρος. Απώλειες 1,13% για τις τράπεζες.

Στο ίδιο κλίμα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,7%. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη,  καθώς οι τιμές του αργού αυξήθηκαν απότομα. Στο -1,21% ο DAX της Φρανκφούρτης.

Στις ΗΠΑ, τόσο οι μετρήσεις των τιμών παραγωγού όσο και οι μετρήσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή ήταν ελαφρώς υψηλότερες από τις αναμενόμενες την Τετάρτη. Η JPMorgan και η Wells Fargo ανακοίνωσαν τα κέρδη τους με υψηλότερους από τους αναμενόμενους αριθμούς για το γ’ τρίμηνο.

Οι μετοχές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έκλεισαν χαμηλότερα, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα – όπου η ανησυχία είναι ο αποπληθωρισμός – έμεινε αμετάβλητος, κάτω από τις εκτιμήσεις για αύξηση 0,2%.

Οι αμερικανικές μετοχές ενισχύθηκαν την Παρασκευή, και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν.Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 0,4%, ή 18 μονάδες. Ο Dow Jones κέρδισε 0,5%, ή περίπου 173 μονάδες. Ο βαρύς για την τεχνολογία Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,3%, ή περίπου 37 μονάδες.