Skip to main content

«Πόλεμος» στο dark web: Με cryptos χρηματοδοτήθηκε πιθανώς η Χαμάς

Τι αναφέρει η WSJ για τη χρηματοδότηση της Χαμάς. Τι γίνεται με τη Binance.

Ερωτήματα έχουν προκύψει για τη χρηματοδότηση της Χαμάς, η οποία εξαπέλυσε πολύ οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ το περασμένο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το NaftemporikiTV επικαλούμενο ρεπορτάζ της Wall Street Journal, μια πιθανή απάντηση είναι τα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τη WSJ, Χαμάς, Ισλαμική Τζιχάντ και Χεζμπολάχ έλαβαν τεράστια ποσά κρυπτονομισμάτων.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν εντοπίσει ψηφιακά πορτοφόλια τα οποία συνδέουν με την Ισλαμική Τζιχάντ. Φαίνεται να έλαβαν μέχρι και 93 εκατ. δολάρια, από τον Αύγουστο 2021 ως τον Ιούνιο 2023, καθώς υπάρχουν λογαριασμοί ύποπτοι για τη χρηματοδότηση της Χαμάς.

Μάλιστα υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για το γνωστό ανταλλακτήριο της Binance όπου εκεί υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί που έχει δεσμεύσει το Ισραήλ γιατί πιστεύει ότι υπάρχουν πιθανότητες να έχουν χρηματοδοτήσει ενέργειες της Χαμάς

Τα κρυπτονομίσματα παρέχουν ανωνυμία στις συναλλαγές και σχεδόν μια μη ανιχνευσιμότητα.

Εν τω μεταξύ τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάγωμα λογαριασμού στη βρετανική Barclays που ίσως συνδέεται με συγκέντρωση χρημάτων από τη Χαμάς, χωρίς επιβεβαίωση από την τράπεζα.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Η «απάντηση» στη Χαμάς έχει κοστίσει μέχρι τώρα 7 δισ. ευρώ (infographic)