Skip to main content

Χρηματιστήριο: Δυναμική ανάκαμψη, με άλμα 3,5%

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Σημάδια «ζωής» για τον Γενικό Δείκτη, μετά από αρνητικό κλίμα διαρκείας. Σε μέτρια όμως επίπεδα ο τζίρος.

Με μια εκρηκτική άνοδο αντιδρά το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άλμα 3,57% στις 1.151 μονάδες. Σε μέτρια επίπεδα ο τζίρος, στα 67 εκατ. ευρώ. Στο +5% οι τράπεζες, με την Πειραιώς να ξεχωρίσει.

Μεγάλα κέρδη για Cenergy,Μυτιληναίο, και ΔΕΗ, στα μη τραπεζικά blue chips.

Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, αν και οι τιμές στα τρόφιμα αυξήθηκαν 9,4% για τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Σεπτέμβριο ο τιμάριθμος διαμορφώθηκε στο 1,6% από 2,7% τον Αύγουστο και 2,5% τον Ιούλιο.

Ανοδικά κινήθηκαν kai τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη εν μέσω της γεωπολιτικής κρίσης και της αιματοχυσίας στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,6% στις συναλλαγές νωρίς το απόγευμα. Υποχωρεί ελαφρώς η τιμή του πετρελαίου μετά το χθεσινό ράλι. Οι ταξιδιωτικές μετοχές ανέβηκαν 2,5% παρά την παγκόσμια αβεβαιότητα καθώς οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν πτήσεις προς το Ισραήλ. Οι μετοχές της εξόρυξης κέρδισαν 3%. Στο +1,69% ο γερμανικός DAX, 1,55% ενισχύεται ο CAC του Παρισιού. Στο +1,57% ο FTSE του Λονδίνου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ενισχύονται ελαφρώς, μετά και τα απρόσμενα κέρδη στη χθεσινή συνεδρίαση.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ