Skip to main content

Χρηματιστήριο: Παλεύει να κρατήσει τις 1.200 μονάδες πλέον ο Γενικός Δείκτης

Διακυμάνσεις των δεικτών στην Ευρώπη

Με ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την αρνητική του πορεία στο -1,31% και τις 1.203 μονάδες. ΕΛΧΑ και Coca Cola με κέρδη 0,34% και 1,36% αντίστοιχα , οι μόνες με κέρδη στον FTSE 25.

Με διακυμάνσεις διαπραγματεύονται οι δείκτες στην Ευρώπη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,1%. Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών σημείωσαν πτώση 1,5% και ηγήθηκαν των μικρών απωλειών, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέγραψαν άνοδο 1%. Οριακές μεταβολές για τον DAX, ήπια άνοδος για τον CAC του Παρισιού.

Οι αμερικανικές μετοχές κινούνται με κέρδη στο άνοιγμα μετά τις απώλειες της Τρίτης. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 112 μονάδων ή 0,33%. Ο S&P 500 κέρδη ,3%, ενώ ο Nasdaq Composite άνοιξε στο +0,4%.

Και οι τρεις βασικοί αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν πτώση μετά τις τελευταίες εκθέσεις για τις πωλήσεις κατοικιών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη που δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες, πυροδοτώντας την ανησυχία για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.