Skip to main content

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος στις τιμές – Έσπασαν το φράγμα των 90 δολαρίων

Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο μετά το χθεσινό άλμα 1%.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο στις πρώτες συναλλαγές της Τετάρτης, μετά από κέρδη άνω του 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι αγορές ανησυχούσαν για έλλειψη προσφοράς μετά την παράταση των περικοπών προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία έως το τέλος του έτους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 14 σεντς στα 90,18 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) κέρδισαν 12 σεντς στα 86,81 δολάρια το βαρέλι.

Οι επενδυτές ανέμεναν ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα παρέτειναν τις εθελοντικές περικοπές μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά η τρίμηνη παράταση ήταν απροσδόκητη.

Πετρέλαιο: Εκτινάχθηκε πάνω από τα 90 δολ. η τιμή του Brent

Αντανακλώντας τις ανησυχίες για την προσφορά βραχυπρόθεσμα, τα προθεσμιακά συμβόλαια του Brent του πρώτου μήνα διαπραγματεύονταν κοντά σε υψηλά 9 μηνών, στα 4,10 δολάρια το βαρέλι πάνω από τις τιμές των τελευταίων έξι μηνών.

Για τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης WTI, η διαφορά μεταξύ του συμβολαίου του πρώτου μήνα και του συμβολαίου των έξι μηνών διευρύνθηκε έως και 4,47 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, κινούμενη επίσης κοντά σε υψηλά 9 μηνών.

Πηγή: Reuters