Skip to main content

Mastercard: Βάζει τέλος στη συνεργασία της με τη Binance για προπληρωμένες κάρτες κρυπτονομισμάτων

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Τα κρυπτονομίσματα βρίσκουν χλιαρή ανταπόκριση από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η Mastercard θα τερματίσει το πρόγραμμα προπληρωμένων καρτών κρυπτονομισμάτων με την Binance, αφού αποκάλεσε τη συνεργασία «συναρπαστικό βήμα στο ταξίδι μας στην κρυπτογράφηση».

Η Mastercard ανακοίνωσε πως τερματίζει τα τέσσερα προγράμματα καρτών κρυπτογράφησης με τη Binance στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία και το Μπαχρέιν από τις 22 Σεπτεμβρίου, σε ακόμα ένα πλήγμα για την εταιρεία crypto.

Η Visa μάλιστα τερμάτισε μια παρόμοια σύνδεση καρτών με την Binance στην Ευρώπη τον Ιούλιο, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Bloomberg.

Η εξέλιξη αυτή είναι ένα σημάδι του πώς τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικά στη συνεργασία με την εταιρεία, καθώς αντιμετωπίζει έντονο ρυθμιστικό έλεγχο και ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με την οικονομική συμμόρφωση στον κλάδο της κρυπτογράφησης.

Η Mastercard σύντομα δεν θα προσφέρει πλέον κάρτες με την επωνυμία Binance στη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, οι οποίες επιτρέπουν στους πελάτες να τις χρησιμοποιούν  δήλωσε η Binance την Πέμπτη μέσω της X (πρώην Twitter).

Οι κάρτες Binance επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές σε παραδοσιακά νομίσματα.