Skip to main content

Bitcoin: Κάτω από τα 26.000 δολάρια

Τι διαμορφώνει το κλίμα- Αναζητά στήριγμα στα 25.000 δολάρια.

Κάτω από τα 26.000 δολάρια υποχώρησε το bitcoin για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες καθώς οι επενδυτές αναμένοντας υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν δείχνουν διάθεση για ρίσκο.

Αναλυτικότερα, το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο κατά αγοραία αξία υποχωρούσε περίπου 4,5%, στις 06:18 πμ και οδεύει στο να κατοχυρώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του σε διάστημα τριών μηνών, αφού προηγουμένως διολίσθησε στο χαμηλό των 25.314 δολαρίων.

Το bitcoin άρχισε να υποχωρεί χθες από τα 28.947 δολάρια καθώς οι αποδόσεις των παγκόσμιων κρατικών ομολόγων έφθασαν σε υψηλά πολλών ετών, περιορίζοντας την διάθεση για εναλλακτικές επενδύσεις, όπως τα ψηφιακά tokens. Η ξαφνική πτώση πυροδότησε τεράστιες ρευστοποιήσεις. Καθώς έπεφταν οι τιμές, πάνω από 1 δισ. δολάρια ρευστοποιήθηκαν στις αγορές τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass.

Το κλίμα επηρέασε επίσης δημοσίευμα της Wall Street Journal που υποστήριξε ότι η SpaceX του Έλον Μασκ περιόρισε την αξία των bitcoin που κατέχει κατά συνολικά 373 εκατ. δολάρια πέρυσι και το 2021 και πούλησε τα κρυπτονομίσματα. Δεν είναι ωστόσο σαφές πότε πούλησε τα bitcoin της. Η Tesla έχει υιοθετήσει επίσης παρόμοια προσέγγιση με τα bitcoin που διαθέτει, σύμφωνα πάντα με την WSJ.

Το 2022, η Tesla, της οποίας ο Μασκ ηγείται επίσης ως Διευθύνων Σύμβουλος, ανακοίνωσε ότι πούλησε περίπου το 75% των διαθεσίμων σε bitcoin αφού επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα. Ο δισεκατομμυριούχος ήταν ιστορικά ένας ένθερμος υποστηρικτής της αγοράς κρυπτογράφησης, και οι αναφορές του συχνά ενισχύουν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

Το επόμενο επίπεδο υποστήριξης για το bitcoin είναι 25.000 δολάρια. Αν υποχωρήσει κάτω από αυτό το επίπεδο, μπορεί να επιταχύνει τις ρευστοποιήσεις, σύμφωνα με αναλυτές.

Σημειώνεται ότι πτώση σημείωσαν και τα μικρότερα κρυπτονομίσματα. Το Ether υποχώρησε κατά 2,3%, ενώ τα Cardano και Solana κατά 4,4%.