Skip to main content

Tesla: Άλμα 6% για τη μετοχή μετά τα αποτελέσματα β’ τριμήνου

Πάνω από τις εκτιμήσεις οι πωλήσεις του β’ τριμήνου – Παρέδωσε 466.140 οχήματα

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άλμα 6% τη Δευτέρα, αφού οι καλύτερες από τις αναμενόμενες τριμηνιαίες παραδόσεις έδειξαν ότι το σχέδιο του Έλον Μασκ για την αύξηση του όγκου μέσω εκπτώσεων λειτουργεί.

Η κορυφαία αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων επρόκειτο να αυξήσει την κεφαλαιοποίησή της κατά περίπου 50 δισ. δολάρια στα 900 δισ. δολάρια, με βάση τις κινήσεις της μετοχής της κατά τις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Στα 277 δολάρια, η μετοχή έχει ήδη υπερδιπλασιάσει την αξία της φέτος και έχει ανέβει πολύ πάνω από τις τιμές στόχους που έχουν θέσει οι αναλυτές, προκαλώντας την προσοχή ορισμένων χρηματιστηριακών εταιρειών ότι τα περιθώρια κέρδους θα έχουν πρόβλημα λόγω της επιθετικής εκπτωτικής εκστρατείας.

Οι μειώσεις των τιμών βοήθησαν την εταιρεία να παραδώσει 466.140 οχήματα την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, αυξημένα κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 83% υψηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η διαφορά μεταξύ του πόσα αυτοκίνητα παράγει και παραδίδει η Tesla μειώθηκε επίσης σε 13.560 το δεύτερο τρίμηνο από 17.933 τους προηγούμενους τρεις μήνες.

naftemporiki.gr