Skip to main content

Wall: Πτώση για Nasdaq και S&P 500

REUTERS/Brendan McDermid

Οι μετοχές, ειδικά από τον χώρο τεχνολογίας, βρήκαν τον τελευταίο καιρό στήριξη στην πολλά υποσχόμενη τεχνητή νοημοσύνη.

Με πτώση έκλεισαν σήμερα οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street, με το δείκτη S&P 500 ωστόσο να μην απομακρύνεται από το υψηλότερο επίπεδο από πέρυσι τον Αύγουστο, παρά τις απώλειες που υπέστη.

Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,38% στις 4.267,52 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,29% στις 13.104,89 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 91,74 μονάδες ή 0,27% στις 33.665,02 μονάδες.

Η ενέργεια είναι ο κλάδος με την καλύτερη επίδοση στο δείκτη S&P 500 καταγράφοντας κέρδη 2,6%. Κέρδη παρουσίασαν και οι περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ, καθώς το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο ETF ενισχύθηκε 3,8%, κλείνοντας ανοδικά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Η μετοχή της PacWest Bancorp ενισχύθηκε 14,6%, ενώ της Zion Bancorporation κατά 3,1% και 4,1% αντίστοιχα.

Οι μετοχές, ειδικά από τον χώρο τεχνολογίας, βρήκαν τον τελευταίο καιρό στήριξη στην πολλά υποσχόμενη τεχνητή νοημοσύνη. Τους τελευταίους τρεις μήνες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη άνω του 7%.

Ωστόσο, ο επικεφαλής επενδύσεων της Crossmark Global Investments, Μπομπ Ντολ, προειδοποίησε ότι παρά το ράλι της αγοράς τις τελευταίες ημέρες, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος από τις επιτοκιακές αυξήσεις δεν έχει ακόμη γίνει αισθητός.

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε τους κορυφαίους οικονομικούς δείκτες να κινούνται καθοδικά επί τρεις συναπτούς μήνες. Εξακολουθούμε να έχουμε μία αντιστραμένη καμπύλη αποδόσεων και θέματα ρευστότητας», ανέφερε ο Ντολ.

«Εξακολουθώ να είμαι επιφυλακτικός ως προς το ράλι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ο πλήρης αντίκτυπος δεν έχει γίνει ακόμη αισθητός», προσέθεσε ο Ντολ.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συνέχισε να αυξάνεται τον Απρίλιο, παρότι ήταν ελαφρώς χαμηλότερο των προσδοκιών. Το έλλειμμα αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε χαμηλότερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο.