Skip to main content

Σε ελεύθερη πτώση οι τραπεζικές μετοχές στη Wall Street

 Η PacWest κατέγραψε ενδοσυνεδριακά πτώση έως και 50%

Συνθήκες μίνι – πανικού σχετικά με την κατάσταση στον τομέα των περιφερειακών τραπεζών επικρατούν για ακόμη συνεδρίαση στη Wall Street. Mετά την εξαγορά της First Republic από την JPMorgan Chase όχι μόνο δεν έχουν καμφθεί οι ανησυχίες, αλλά ο «ιός» του φόβου μεταδίδεται ταχύτατα και βυθίζει μετοχές και άλλων τραπεζών.

Ανηλεές είναι το σφυροκόπημα στην PacWest. Βρέθηκε σήμερα να υποχωρεί έως και 50% και στις 21:30 ώρα Ελλάδος παρουσίαζε πτώση 42%. Η κατρακύλα άρχισε από τις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Τετάρτης, στον απόηχο πληροφοριών ότι αναζητεί αγοραστή.

Η ίδια είπε ότι το τελευταίο διάστημα την έχουν προσεγγίσει μία σειρά από στρατηγικοί επενδυτές και οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη. Έσπευσε δε να ξεκαθαρίσει πως όχι μόνο δεν έχει έρθει αντιμέτωπη με ασυνήθιστες εκροές καταθέσεων, αλλά οι καταθέσεις της αυξήθηκαν από τα τέλη του πρώτου τριμήνου. Αυτό δεν εμπόδισε τους επενδυτές να εντείνουν την πίεση.

Και η First Horizon στον κατήφορο

Δεν είναι η μόνη που μπαίνει στο στόχαστρο. Η First Horizon βλέπει τη μετοχή της να χάνει από το 1/3 της αξίας της σήμερα, αφότου ανακοινώθηκε ότι ματαιώνεται η σχεδιαζόμενη συγχώνευσή της με την TD Bank. Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν από κοινού να εγκαταλείψουν τη συμφωνία, καθώς η δεύτερη δεν ήταν σίγουρη εάν μπορούσε να λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Πτώση από 6% έως 12% καταγράφουν επίσης οι μετοχές των Metropolitan Bank, Comerica και Zions Bancorp. Ο δείκτης KBW Nasdaq με τις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών υποχωρεί περίπου 3,5%.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street είναι σε αρνητικό έδαφος, αν και με συγκρατημένες απώλειες. Ο Dow Jones υποχωρεί 1%, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,75% και ο Nasdaq είναι στο -0,45%.