Skip to main content

Saudi Aramco: Σταθερή η προμήθεια αργού στην Ασία παρά τις περικοπές του ΟΠΕΚ+

Οι προγραμματισμένες περικοπές παραγωγής δεν περιορίζουν τις προμήθειες στην Ασία

Η Σαουδική Αραβία διατηρεί την προμήθεια αργού στα ασιατικά διυλιστήρια παρά τις περικοπές του ΟΠΕΚ+. Η είδηση έρχεται μετά το σοκ που προκάλεσε στις αγορές η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής κατά 1,16 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) από τον Μάιο για το υπόλοιπο του έτους.

Η μηνιαία κατανομή της Saudi Aramco παρακολουθείτο έντονα από τους επενδυτές ως δείκτης του κατά πόσον οι προγραμματισμένες περικοπές παραγωγής θα μπορούσαν να περιορίσουν τις προμήθειες στην Ασία, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Πετρέλαιο: Από τα 85 σήμερα, πού στο τέλος του έτους; Το «ταβάνι» είναι ψηλό

Επικρατεί προβληματισμός αν η πρόσθετη εθελοντική περικοπή θα επηρεάσει πραγματικά την προσφορά ή αν έχει σχεδιαστεί απλώς για να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου, δήλωσε πηγή σε ασιατικό διυλιστήριο.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+ προκάλεσε την εκτίναξη των προθεσμιακών συμβολαίων του αργού Brent και του αμερικανικού West Texas Intermediate , κατά 6% την περασμένη εβδομάδα, επιστρέφοντας σε επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί για τελευταία φορά τον Νοέμβριο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Saudi Aramco εξέπληξε επίσης την αγορά, αυξάνοντας τις τιμές για τρίτο μήνα για τη ναυαρχίδα του αργού Arab Light που πουλά στην Ασία. Αύξησε επίσης τις τιμές άλλων ποιοτήτων πετρελαίου για τους πελάτες της Ασίας εν μέσω εκτιμήσεων για στενότερη προσφορά στην αγορά.

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένοι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα και αναμένουν ότι οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου θα γίνουν πιο σφιχτές το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και θα ωθήσουν τις τιμές προς τα 100 δολάρια το βαρέλι.

naftemporiki.gr

Διαβάστε

Το μεγάλο τζογάρισμα του Ριάντ