Skip to main content

First Republic: Άλμα 20% για τη μετοχή μετά τις σαρωτικές απώλειες των προηγούμενων ημερών

Χθες είχε κλείσει με πτώση 61,8%.

Με άνα άλμα 20% η μετοχή της First Republic φαίνεται έτοιμη για τη  μεγάλη ανάκαμψη. Το κλίμα στις αγορές είναι εμφανώς βελτιωμένο με τα futures των αμερικανικών μετοχών να δείχνουν ότι θα έχουμε ράλι συνολικά στις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών.

Η έναρξη της συνεδρίασης προβλέπεται να βρει την PackWest σε άλμα 30%, την KeyCorp στο +15% και τη Zions Bancorp στο +10%. Η Charles Schwab επίσης ανακάμπτει με τη μετοχή της να δείχνει άνοδο 8%, ύστερα από πτώση 12% τη Δευτέρα.

Silicon Valley Bank: 465 δισ. δολάρια έχασαν οι αγορές σε δύο ημέρες

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η First Republic έκανε βουτιά 61,8%, ενώ συνολικά στις 3 προηγούμενες συνεδριάσεις έχασε το 73% της αξίας της. Η τράπεζα επίσης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έλαβε πρόσθετη ρευστότητα από τη JPMorgan και τη Federal Reserve και αυτό καθησύχασε τουλάχιστον τους πελάτες της, που δεν προχώρησαν σε bank run ανάλογο με εκείνο που οδήγησε στη χρεοκοπία τις Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Υπενθυμίζεται ότι θα μπορούσε να αξιοποιήσει και το ειδικό πρόγραμμα τραπεζικής χρηματοδότησης, που αποφάσισε να θέσει η ισχύ η FED, ως συμπληρωματικό μέτρο στην απόφαση για ασφάλιση του συνόλου των καταθέσεων στις χρεοκοπημένες SVB και Signature.