Skip to main content

Χρηματιστήρια: Πιέσεις στην Αθήνα, θετικό το κλίμα στην Ευρώπη

REUTERS/Staff

Προσπάθεια διατήρησης των 1.100 μονάδων από τον Γενικό Δείκτη

Προσπαθεί να διατηρήσει τις 1.100 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, καταγράφοντας απώλειες 0,65%. Πιέσεις στις τράπεζες, με την Πειραιώς να χάνει 2%.

Στα μη τραπεζικά blue chips, πιέσεις ασκούνται σε ΔΕΗ που χάνει 2%, αλλά και σε Motor Oil, ΟΠΑΠ. Με κέρδη κινούνται Coca Cola και Jumbo. Ήπια ανοδικά Quest και ΟΛΠ.

Σήμερα η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Scope.

Στο 4,48 το ελληνικό 10ετές ομόλογο.

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές κάνουν απολογισμό των οικονομικών στοιχείων που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 δείκτης σημείωνε άνοδο 0,7%. Στο +1,02% ο γερμανικός DAX. Κέρδη 0,74% για τον γαλλικό CAC.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν υψηλότερα του αναμενόμενου. Μια έκτακτη εκτίμηση για την ευρωζώνη έδειξε ότι ο γενικός πληθωρισμός υποχώρησε μεν από το 8,6% στο 8,5%, αλλά κινήθηκε άνω των εκτιμήσεων.

Οι αυξήσεις των τιμών επιταχύνθηκαν απροσδόκητα στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Πέμπτη ότι η επίτευξη του πληθωρισμού στο στόχο του 2% θα χρειαστεί ακόμη χρόνο και ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχιστούν και μετά τον Μάρτιο.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI της ευρωζώνης που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα έδειξε πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

naftemporiki.gr

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ