Skip to main content

Χρηματιστήρια: Ώθηση στην Ευρώπη από τα στοιχεία του πληθωρισμού

Στην Ευρώπη, 1,63% ενισχύεται ο DAX στη Φρανκφούρτη, 1,75% ο γαλλικός CAC.

Συντηρητικά στο +0,2% κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στις 745 μονάδες. Στηρίξεις από το άλμα της Viohalco. Ήπια ανοδικά οι τράπεζες. Ανοδικά και οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γαλλία και τη Γερμανία να δείχνουν ότι οι αυξήσεις των τιμών καταναλωτή σε ολόκληρη την ευρωζώνη επιβραδύνονται.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες ξεχωρίζει η άνοδος της Πειραιώς και ακολουθούν Alpha Bank, Eurobank και Εθνική.

Στην Ευρώπη, 1,63% ενισχύεται ο DAX στη Φρανκφούρτη, 1,75% ο γαλλικός CAC. Στο +15 ο πανευρωπαϊκός STOXX600.

Απροσδόκητη επιβράδυνση κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Δεκέμβριο, άλλη μία ένδειξη- μετά τη μέτρηση σε Γερμανία και Ισπανία- ότι χαλαρώνει η πίεση των τιμών στην Ευρωζώνη.

Αναλυτικότερα, η γαλλική στατιστική υπηρεσία, ανέφερε την Τετάρτη ότι ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 6,7% τον Δεκέμβριο, σε ετήσια βάση. Τον προηγούμενο μήνα ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 7,1%, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση στο 7,3%.

Σε μηνιαία βάση, οι γαλλικές τιμές καταναλωτή μειώθηκαν 0,1% τον Δεκέμβριο, ενώ τον Νοέμβριο είχε καταγραφεί μηνιαία αύξηση των τιμών κατά 0,3%. Η μείωση αντανακλά τις χαμηλότερες τιμές της ενέργειας «λόγω της μείωσης των τιμών των προϊόντων πετρελαίου».

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στη δημοσιοποίηση περισσότερων οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ, καθώς και των τελευταίων πρακτικών από την πιο πρόσφατη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve).

naftemporiki.gr

Οι αγορές με μια ματιά εδώ