Skip to main content

H Alibaba οδηγεί σε ράλι τις εισηγμένες στη Wall Street κινεζικές μετοχές

Άλμα 6,7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές

Η Alibaba οδηγεί ανοδικά τις κινεζικές τεχνολογικές μετοχές στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης, με το εγκεκριμένο σχέδιο συγκέντρωσης κεφαλαίων της Ant Group να ενισχύει την αισιοδοξία ότι η «καταστολή» της Κίνας στον τομέα του διαδικτύου μέσω των ρυθμιστικών αρχών έχει χαλαρώσει.

Η Alibaba, η οποία κατέχει μερίδιο στην Ant, σημείωσε ράλι 6,7%. Οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com και Pinduoduo και οι δύο διαπραγματεύθηκαν με άνοδο άνω του 4,5%.

Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν ράλι στην αρχή του έτους με προβλέψεις ότι το άνοιγμα της χώρας θα ενισχύσει τελικά την οικονομία και τα εταιρικά κέρδη παρά τις αρχικές διαταραχές.

Οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν ένα σχέδιο της Ant του Τζακ Μα να συγκεντρώσει 10,5 δισ. γιουάν (1,5 δισ. δολάρια) για τη μονάδα καταναλωτών της, αφαιρώντας ένα εμπόδιο πριν ο γίγαντας fintech επανεκκινήσει την αρχική δημόσια προσφορά του το 2020.

Στην αισιοδοξία προστίθεται περαιτέρω πιθανή πολιτική υποστήριξη στον στεγαστικό τομέα, ένα βασικό αδύναμο σημείο στην οικονομία της Κίνας που έχει πληγεί από τον Covid. Το Πεκίνο σχεδιάζει να βοηθήσει στη στήριξη των ισολογισμών ορισμένων προγραμματιστών που έκρινε ως «συστημικά σημαντικούς», σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg. Οι αρχές επανέλαβαν επίσης τις εγκρίσεις για ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανάπτυξη κατοικιών.

Με την άνοδο της Τετάρτης, ο δείκτης Hang Seng China Enterprises Index, δείκτης που παρακολουθεί μεγάλες κινεζικές μετοχές εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ, έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο. Η αύξηση της κινητικότητας σε ορισμένες μεγάλες πόλεις έδωσε ελπίδα ότι ο φόρτος κρουσμάτων Covid μπορεί να έχει κορυφωθεί, αφού ο εξαιρετικά μολυσματικός ιός ώθησε την οικονομική δραστηριότητα της χώρας στον πιο αργό ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2020.