Skip to main content

Credit Suisse: Άλμα 7,5% για τη μετοχή μετά τα νέα από τη Σαουδική Αραβία

Φωτογραφία αρχείου

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σκέφτεται να επενδύσει 500 εκατ. δολάρια

Η μετοχή της Credit Suisse σημείωσε άλμα έως και 7,5% υπό την προοπτική ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σκοπεύει να επενδύσει στη νέα επενδυτική τράπεζα της ελβετικής εταιρείας.

Ο Μπιν Σαλμάν μπορεί να βάλει περίπου 500 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και τα οποία επικαλείται η Wall Street Journal. Άλλοι επενδυτές μπορεί να περιλαμβάνουν τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Barclays Plc, Bob Diamond’s Atlas Merchant Capital, είπαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν καθώς οι διαβουλεύσεις είναι ιδιωτικές. Δεν είναι σαφές εάν το ενδιαφέρον του διαδόχου θα προέλθει από προσωπική ιδιότητα ή μέσω άλλων επενδυτικών οχημάτων στο Βασίλειο.

Η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, που ανήκει κατά 37% στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας, είναι ήδη βασικός επενδυτής στη συνεχιζόμενη αύξηση κεφαλαίου της Credit Suisse 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια περαιτέρω επένδυση από το Ριάντ θα τονώσει την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη διεύρυνε τα κέρδη της από την Παρασκευή, όταν τα σχόλια του προέδρου Άξελ Λίμαν βοήθησαν να σπάσει ένα πτωτικό σερί 13 ημερών.

naftemporiki.gr