Skip to main content

Credit Suisse: Οι εκροές έχουν σταματήσει, λέει ο πρόεδρος Άξελ Λίμαν

Οι εκροές, που αυξήθηκαν σε περίπου 84 δισ. ελβετικά φράγκα (90 δισ. δολάρια δολάρια) νωρίτερα αυτό το τρίμηνο μετά τις φήμες για τη σταθερότητα της τράπεζας, «έχουν βασικά σταματήσει», δήλωσε ο Άξελ Λίμαν.

Ο Πρόεδρος της Credit Suisse Άξελ Λίμαν είπε ότι η τράπεζα έχει αναχαιτίσει ως επί το πλείστον την τεράστια εκροή περιουσιακών στοιχείων πελατών που έστειλαν τις μετοχές σε ιστορικό χαμηλό.

Οι εκροές, που αυξήθηκαν σε περίπου 84 δισ. ελβετικά φράγκα (90 δισ. δολάρια δολάρια) νωρίτερα αυτό το τρίμηνο μετά τις φήμες για τη σταθερότητα της τράπεζας, «έχουν βασικά σταματήσει», δήλωσε ο Λίμαν σε συνέντευξη στο Bloomberg. Η τράπεζα έχει επίσης δει μερικές μερικές εισροές, είπε.

Η Credit Suisse σόκαρε τους επενδυτές στα τέλη του περασμένου μήνα με το μέγεθος των εκροών, οι οποίες περιλάμβαναν περίπου το 10% των περιουσιακών της στοιχείων στη βασική επιχείρηση διαχείρισης περιουσίας.

Η Credit Suisse θα προχωρήσει σε μια ριζική αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών θέσεων εργασίας και της διάσπασης της δραστηριότητας της επενδυτικής τραπεζικής. Το σχέδιο έγινε δεκτό με σκεπτικισμό από αναλυτές και επενδυτές που ανησυχούν για την πολυπλοκότητα της αναδιάρθρωσης.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πτώσης της μετοχής, η Credit Suisse έχασε περίπου 2,7 δισεκατομμύρια φράγκα σε χρηματιστηριακή αξία και σημείωσε πτώση περίπου 66% φέτος εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις επιχειρηματικές της προοπτικές.

Πηγή: Bloomberg