Skip to main content

Πετρέλαιο: Διακυμάνσεις στην τιμή, με το βλέμμα σε Κίνα και ΟΠΕΚ+

Κάτω από τα 81 δολάρια το βαρέλι το WTI, αφού ενισχύθηκε περισσότερο από 5% στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Αυξομειώνονται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ισχυρότερου κλίματος κινδύνου στις αγορές, καθώς οι έμποροι αναμένουν τη συνάντηση του ΟΠΕΚ+, η οποία και θα καθορίσει τα επίπεδα προσφοράς για το 2023.

Το West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κάτω από τα 81 δολάρια το βαρέλι, αφού ενισχύθηκε περισσότερο από 5% στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας. Οι αγορές κινούνται ανοδικά την Πέμπτη, καθώς εμφανίστηκαν νέα σημάδια χαλάρωσης στην πολιτική της Κίνας για τον Covid και καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ επιβεβαίωσε ότι ο ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων επρόκειτο να επιβραδυνθεί.

Αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021 τη Δευτέρα, το αργό πετρέλαιο οδεύει τώρα σε εβδομαδιαία άνοδο καθώς οι προοπτικές ζήτησης αυξάνονται.

Η τελευταία μετατόπιση της αγοράς θα αποτελέσει το φόντο για τη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων του, ενώ οι traders αναμένουν επίσης νέα για το σχέδιο περιορισμού της τιμής του ρωσικού αργού, που θα μπορούσε τώρα να οριστεί στα 60 δολάρια.

Τα σχόλια του Πάουελ, στα οποία παρουσίασε μια προϋπόθεση για την επίτευξη χαμηλότερου πληθωρισμού χωρίς να οδηγηθεί η αμερικανική οικονομία σε βαθιά ύφεση, βοήθησαν στην αποδυνάμωση του δολαρίου. Αυτό κατέστησε εμπορεύματα όπως το αργό, φθηνότερα για τους ξένους αγοραστές.

naftemporiki.gr