Skip to main content

Βιομηχανία: Πήραν την ανιούσα οι τιμές παραγωγού – Άνοδος 8,3% τον Μάρτιο

Credit: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αύξηση 10% σε μηνιαία βάση

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Άλμα κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην εγχώρια βιομηχανία τον Μάρτιο του 2026, εν μέσω των διαταραχών που προκάλεσε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον φετινό Μάρτιο παρουσίασε αύξηση 8,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό δείκτη, έναντι αύξησης 2,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2025 με το 2024.

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση καταγράφηκε και σε μηνιαία βάση. Ο Γενικός Δείκτης Μαρτίου, παρουσίασε αύξηση 10% συγκριτικά με τον Φεβρουάριο, έναντι μείωσης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2025.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2025- Μαρτίου 2026, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2024- Μαρτίου 2025, έμεινε αμετάβλητος, έναντι μείωσης 1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.