Skip to main content

Π. Τσακλόγλου στο Naftemporiki TV: Εφικτός ο στόχος για κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

Ο Πάνος Τσακλόγλου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση έχουμε μια αύξηση του κατώτατου μισθού της τάξεως του 20% και θα έχουμε και περεταίρω αύξηση τώρα, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο κ. Τσακλόγλου τόνισε πως «η οικονομία μας τα τελευταία χρόνια δείχνει μια δυναμική αντίθετα με το τι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σύμφωνα με όλους του Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και τους Διεθνείς Οίκους φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, οπότε πιστεύω ότι ο στόχος για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας είναι εφικτός».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε σε σχέση με τις τρεις πλατφόρμες του ΕΦΚΑ που έρχονται πως μόλις ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. «Για τις δύο από τις τρείς πλατφόρμες είμαστε σε αρκετά προχωρημένο βαθμό έτοιμοι» τόνισε, ενώ σημείωσε ότι «τις επόμενες μέρες θα τις δούμε, αλλά δεν θέλω να μιλήσω με συγκεκριμένες ημερομηνίες».

Ερωτηθείς από τη Νικόλ Λειβαδάρη για τους ασφαλισμένους που έχουν χρέη, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε πως «είμαι κατηγορηματικός σε αυτό, κανένας κάτοχος ΑΜΚΑ δεν αποκλείεται από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Υπογράμμισε, δε, ότι «δεν μένει κανείς ακάλυπτος από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Τέλος, σε σχέση με το επίδομα ανεργίας, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε πως η δομή του θα αλλάξει. «Αυτό που σκεφτόμαστε αλλά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί», τόνισε, «είναι να ξεκινάει από μεγαλύτερα ύψος, αλλά αυτό καθώς περνάει ο χρόνος να μειώνεται ώστε να σου δίνει κίνητρο». «Αυτή ήταν η βασική ιδέα και είναι κάτι το οποίο σκεφτόμαστε» επεσήμανε.