Skip to main content

Κάλεσμα Κ. Χατζηδάκη σε Ιάπωνες επενδυτές: «Στην Ελλάδα υπάρχει πλέον ένα περιβάλλον φιλικό για επενδύσεις»

(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

«Είμαστε μακριά στον χάρτη, αλλά η εμπειρία δείχνει πως μπορούμε να συνεργαστούμε καλά προς όφελος και των δύο λαών» ανέφερε σε συνέντευξή του στο Kyodo

Πρόσκληση στους επενδυτές από την Ιαπωνία να έρθουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων  KYODO.

«Στην Ελλάδα υπάρχει πλέον ένα περιβάλλον φιλικό για επενδύσεις και καλούμε τους επενδυτές από την Ιαπωνία να έρθουν στη χώρα μας» ανέφερε. Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε πως ο ιαπωνικός οίκος Rating and Investment Information (R&I) ήταν ο πρώτος οίκος αξιολόγησης, που έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτικό βαθμίδα, δίνοντας σήμα στους επενδυτές για να επενδύσουν στη χώρα μας. «Είμαστε μακριά στον χάρτη, αλλά η εμπειρία δείχνει πως μπορούμε να συνεργαστούμε καλά προς όφελος και των δύο λαών», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση για να διαμορφώσει ένα όλο και πιο φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις. «Προχωρήσαμε στη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, στο μέτρο του δυνατού, και πήραμε πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας», σημείωσε. Επίσης, αναφέρθηκε στους κλάδους της ναυτιλίας, των logistics και του τουρισμού, στους οποίους η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα για επενδύσεις.

«Έχουμε αποτελέσματα που είναι πάνω από ικανοποιητικά στις επενδύσεις», τόνισε ο υπουργός και υπενθύμισε την παρουσία μεγάλων αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μετά από δεκαετίες, όπως εκείνες των Microsoft, Pfizer, Αmazon, Google και Cisco. «Καλούμε, λοιπόν, και τις ιαπωνικές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα» ανέφερε.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εστίασε «στην πολιτική σταθερότητα που απολαμβάνει η χώρα, στα σημαντικά βήματα προόδου που έχει κάνει η ελληνική οικονομία» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σοβαρότητας. «Η πολιτική μας εναρμονίζεται με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και το “μάθημα” που πήραμε την περασμένη δεκαετία και την πολυετή οικονομική κρίση» σημείωσε.