Skip to main content

Χρ. Γιαννούλης: «Ο κ. Χατζηδάκης έχει στατιστικά γι΄αυτό που βιώνει ο κόσμος έξω;»

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

«Η ακρίβεια είναι εσωτερικής παραγωγής, με ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Έχει  ο κ. Χατζηδάκης στατιστικά για αυτά που βιώνει ο κόσμος;» αναρωτήθηκε  ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Ο κ. Χατζηδάκης, πριν από λίγο, κατέθεσε έγγραφα. Έγγραφα, έγγραφα, στατιστική αποτύπωση, πίνακες, μια σειρά από έγγραφα, που, κατά τον ίδιο, αποτελούν την απάντηση σε αυτό που βιώνει ο κόσμος έξω», τόνισε συγκεκριμένα ο βουλευτής επισημαίνοντας: «Οι Έλληνες αναγκάζονται, ροκανίζουν τις αποταμιεύσεις τους, εδώ και πάρα πολύ καιρό, για να πληρώσουν τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, για να πληρώσουν λογαριασμούς και έξοδα και το 33% μειώνει σε δραματικό βαθμό τα έξοδα της καθημερινότητας. Το 22% των συμπολιτών μας είναι αναγκασμένο να μην πληρώσει έναν λογαριασμό εγκαίρως τον τελευταίο χρόνο. Σχεδόν τρεις στους δέκα καταναλωτές αναγκάζονται να δαπανούν περισσότερα χρήματα, από το μηνιαίο εισόδημά τους, χρήματα που προέρχονται είτε από αποταμιεύσεις είτε από δανεικά», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε

Ο βουλευτής, που κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για «στρεψοδικία», αναφέρθηκε στα φορολογικά έσοδα, σημειώνοντας ότι είναι έσοδα που προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τον ΦΠΑ, «πληρωμένο με αίμα και ιδρώτα από τους Έλληνες πολίτες».

«‘Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι η ακρίβεια. Είναι το πλέον μείζον κοινωνικό και οικονομικό θέμα. Παραδεχθείτε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησής σας. Παραδεχθείτε επιτέλους και αφήστε επιτέλους τις χίμαιρες και τις πομφόλυγες, ότι είναι εισαγόμενη. Η ακρίβεια είναι εσωτερικής παραγωγής, με ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης. Του ίδιου προσώπου που επιδίδεται σε υποκριτικές επισκέψεις στη ΔΙΜΕΑ», είπε ο Χρήστος Γιαννούλης και πρόσθεσε ότι στη ΔΙΜΕΑ υπηρετούν 80 υπάλληλοι για να καλύψουν ένα ευρύτατο φάσμα της ελληνικής οικονομίας.

«Θαύματα δεν γίνονται στην καθημερινή ζωή. Τι πρωτοελέγχουν αυτοί οι άνθρωποι. Μπορείτε να μας πείτε; Τίποτα. Γι’ αυτό και οι πλημμελείς έλεγχοι ή η υπερδιόγκωση των ελέγχων και των προστίμων που επιβάλλετε δημιουργούν μια λάθος εικόνα», είπε ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Μιλάτε για εισαγόμενο πληθωρισμό, όταν ο πληθωρισμός οφείλεται κατά 50% σε κέρδη, υπερκέρδη και αισχροκέρδεια εταιρειών που δεν ελέγχονται». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τους λογαριασμούς ρεύματος, «εκεί που είχαμε 3,2 δισ. ευρώ υπερκέρδη» και που «ο έκτακτος φόρος ήταν μόνο 350 εκατομμύρια». Αλλά και στα διυλιστήρια, όπως σημείωσε ο Χρήστος Γιαννούλης, τα υπερκέρδη ήταν 2,6 δις ευρώ το 2022, και δεν επιβλήθηκε κανένας φόρος για τα υπερκέρδη το 2023.