Skip to main content

Δ. Παπαστεργίου στη «Ν»: Μεταρρυθμίσεις και τεράστιες αλλαγές το 2024 στην ψηφιακή διακυβέρνηση

«Θα πρέπει να απαντήσουμε στα προβλήματα της κοινωνίας»

Στην κάμερα της Ναυτεμπορικής και τον Ανέστη Ντόκα μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο περιθώριο του Οικονομικού Συνεδρίου της «Ν» στο Ζάππειο.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει πολύ καλά αυτό το οποίο ξέρει, να μεταρρυθμίζει, να βελτιώνει και να βγάζει την καλή εικόνα της χώρας προς τα έξω», δήλωσε ο Υπουργός και εν όψει της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τη Fitch που αναμένεται την Παρασκευή.

«Αυτή η αναβάθμιση φαίνεται και στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης, των υποδομών ευρυζωνικότητας, της μεταρρύθμισης που χρειάζεται το κράτος στο επίπεδο αυτό», υπογράμμισε.

«Θεωρώ θα είναι πολύ καλύτερη χρονιά μετά από πολλά τραγικά γεγονότα και την κλιματική κρίση να μας χτυπά την πόρτα».

«Το 2024 έρχονται στην ψηφιακή διακυβέρνηση πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις και τεράστιες αλλαγές. Το κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διοίκηση, το κομμάτι της κατάργησης πιστοποιητικών, το πώς δηλαδή θα κάνουμε τη δουλειά μας απλά συναινώντας κάποια στοιχεία να πάνε σε κάποιον φορέα που τα έχει ζητήσει για μια συγκεκριμένη δουλειά που έχουμε αιτηθεί. Το κομμάτι της πολιτικής προστασίας και πώς η ΑΙ μπορεί να βοηθήσει. Ο προσωπικός αριθμός, η εκκαθάριση των μητρώων. Μικρά βήματα σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Το μέλλον πρέπει να το διαμορφώσουμε μαζί. Να μιλήσουμε με την κοινωνία, να απαντήσουμε στα προβλήματά της, να δούμε τις προκλήσεις που έχει», κατέληξε μιλώντας στη Ναυτεμπορική.

Διαβάστε περισσότερα για το Οικονομικό Συνέδριο της «Ν» εδώ